2016-05-11 16:13:07• hírek • Szatmar.ro

Izlandon a Túr Menti Védett Területek természeti értékei

Izlandi tapasztalatcserén vett részt az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti öt képviselője az április 21-27 időszakban.

A tanulmányi kirándulás célja az egyesület védett területeket felügyelő munkatársainak szakmai fejlesztése, valamint a Túr Menti Védett Területek értékeinek ismertetése volt.

A Túr mente kezelői az Izlandi Madártani Egyesülettel (Fuglavernd - Birdlife Iceland) való találkozásuk során bemutatták az itthoni védett terület természeti értékeit és azokat a specifikus kezelési tevékenységeket, amelyeket a „Túr Menti Védett Területek gyepeinek természeti- és tájképértékének megőrzése" című projektben alkalmaztak. A projekt egyik finanszírozója Izland kormánya volt.

A házigazda szervezet a találkozók során bemutatta azokat a természetvédelmi tevékenységeit, amelyeket a saját védett területén, a Floi Madárvédelmi Rezervátumban alkalmaz, valamint a vizes területek élővilágának ökológiai helyreállítását célzó tevékenységeit. A tapasztalatcsere során egy tanulmányi kirándulás keretén belül, a résztvevőknek alkalmuk volt megismerni azokat a módszereket, amelyeket sikeresen használnak a helyi védett területek vizes gyepeinek helyreállításában és védelmében.

Az izlandi eszmecserék során a partnerszervezetek azonosították a közös tevékenységi területeket és megegyeztek a közös együttműködés szükségességében a madárvilág védelmét, valamint a vizes élőhelyek ökológiai rehabilitációját illetően.



A tapasztalatcsere egy másik célkitűzése az izlandi természetvédelmi területek látogatási stratégiáinak és módszereinek a megismerése volt. A legfontosabb és leghíresebb nemzeti parkokat látogatták meg az EKÉ-sek:
-  Þingvellir Nemzeti Park- a legrégebbi és leghíresebb nemzeti park Izlandon és az UNESCO Világörökség része, benne látogatóház és természeti tanösvény.
- Snæfellsjökull Nemzeti Park, a Skardsvik és Överdarnes madárvédelmi területekkel.

A tapasztalatcserét az Európai Gazdasági Térség 2009 - 2014 közötti időszakra vonatkozó alapjából, a Civil Támogatási Alap Romániában támogatta.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: