2012-05-29 10:32:45• hírek • Póti Orsolya

Izgalmas versenyek és próbák a Végzősök Napján

Ugyan a Bolond Ballagás  elmaradt, de a Végzősök Napját idén is megrendezték a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban. A hétfő esti rendezvény élménykórussal vette kezdetét, azután pedig különféle próbák, vetélkedők vártak a tizenkettedikesekre.

Élménykórusban, izgalmas vetélkedőkben és szerenádozásban volt részük május 28-án, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium végzős diákjainak. A szórakozásból kivették részüket az iskola tanárai és a tizenegyedikesek is, ugyanis ők voltak a rendezvény szervezői.

Az idei Végzősök Napja újdonság volt az iskolaközösség számára, hiszen a rendezvény nem az udvaron, hanem az egyes osztálytermekben zajlott. A szervezők most nem csak egy-egy csapat, hanem az egész osztály ügyességére és leleményességére kíváncsiak voltak, ezért olyan vetélkedőkkel készültek, amelybe a hat XII. osztály minden egyes tagja bekapcsolódhatott.

A végzősök élménykórusaira a tanárok kórusa válaszolt, ezután pedig kezdetét is vette a nagy játék, amely az iskola hat osztálytermében zajlott. A  XI. osztályosok a végzősöket zöld barátságkendőkkel fogadták, majd különféle próbák elé állították őket.

Az első emeleten ügyességi próbák és kvízkérdések várták a diákokat és az osztályfőnököket, a második emeleten pedig a fiúk gombot varrtak, a lányok szeget ütöttek, majd közösen énekeltek és válaszoltak az iskolával kapcsolatos kérdésekre. A második emeleten zajlott a ''Fagyasztó" nevű játék, melynek célja az volt, hogy az egyes osztályok rájöjjenek arra, hogy csak együtt - egymást megérintve, kézen fogva - érhetik el céljukat. Emellett különféle kvízkérdések vártak a diákokra a XII. E osztályban is - persze csak azután miután sikerült 30 másodperc alatt egy lufival lefújniuk az asztalon lévő poharakat.

Amint azt Pataki Enikő, a tanintézmény vezetője a Szatmár.ro-nak elmondta: a rendezvény során a játékvezetők minden egyes osztályt pontoztak, a legtöbb pontot elérő csapat - a XII. A osztály - pedig egy láda sörben részesült. A versenyzők csak utólag tudták meg, hogy alkoholmentes sör lett a jutalmuk. Minden egyes végzős osztály ez alkalommal egy-egy tortában is részesült, amelyet közösen elfogyasztottak az étkezdében zajló szerenádon, amelyre ugyancsak hétfőn került sor.

A főgimnáziumban egyébként 2010-ben rendeztek először hasonló vidám napot a végzősöknek.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: