2014-06-25 16:47:42• hírek • Szatmár.ro

Izgalmas táborozáson vesznek részt a Reménysugár Program kedvezményezettjei

A február hónapban megtartott jótékonysági színházi előadás bevételéből származó összegnek köszönhetően két tábort is szervez idén a Hans Lindner Alapítvány a Reménysugár program által támogatott daganatos betegségben szenvedő gyermekeknek és azok családjainak.

Az első tábor jelen pillanatban is zajlik, ennek az iskolai táborok szatmárnémeti székhelye ad otthont. Itt számos izgalmas programban van részük a gyerekeknek és családjuknak - olyanokra, amelyek a kicsiket ámulatba ejtik, a családokat pedig még jobban összekovácsolják.

A tábor első napján például a Multisalva egyesület speciális mentői látogattak el a táborba és szerveztek a gyerekeknek sörösláda-mászó versenyt. Kedden a Harag György Színtársulat színészei látogatták meg a táborozókat, szerdán pedig a Szatmár Megyei Csendőrség munkatársai tartottak bemutatót a gyerekeknek. Sőt, a kicsik kipróbálhatták a csendőrség tulajdonában levő airsoft fegyvereket is és egy kis játékon belül igazi csendőröknek érezhették magukat.

"Élmény és rehabilitációs tábor ez, amelyet játék és jókedv jellemez. Itt együtt üdül az egész család, szinte minden tevékenységben ott vannak a szülők is a gyerekekkel. Emellett sok önkéntes dolgozik a háttérben, hogy a szülőknek is pihenés legyen ez az egy hét. Rengeteg adományt kaptunk a tábor lebonyolításához - különösen élelmiszereket - de sok civil szervezet is segít abban, hogy felejthetetlen legyen ez az egy hét a résztvevőknek" - tudtuk meg Koczinger Tibortól, a Hans Lindner Alapítvány vezetőjétől.

A táborban közel száz gyermek és felnőtt vesz részt és szintén közel százan fognak részt venni a magyarországi Sárospatakon megrendezendő táborban is. Ezt a Hans Lindner Alapítvány a helyi Kosztyu Ádám Egyesülettel közösen szervezi meg. Ebben a szatmárnémeti székhelyű Langdon Down Transilvania Egyesület négy kedvezményezettje és azok családjai is részt vesznek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: