2015-08-05 19:29:53• hírek • Szatmár.ro

Izgalmas strandröplabda-meccsek lesznek az új főtéren

Románia, Bulgária, Moldova és Szerbia legjobb női strandröplabdázói vesznek részt a Szatmárnémeti Kupán. A legizgalmasabb mérkőzéseket szombaton tartják, ekkor derül ki az is, hogy melyik csapat mennyit vihet haza a 2500 eurós nyereményalapból. A szervezők nem csak felélesztenék a strandröplabda-turnék hagyományát, hanem komoly terveik vannak.

A Szatmár Kupa kapcsán tartottak sajtótájékoztatót szerdán a Szatmár Megyei Tanács kis gyűléstermében. A női felnőtt strandröplabda-kupa támogatói között van a Szatmár Megyei Tanács is, Adrian Stef tanácselnök pedig nosztalgiázva emlékezett vissza azokra az időkre, amikor minden évben voltak ilyen megmérettetések Szatmárnémetiben.

"Emlékeszem, az 1990-es évek végén tartották az első strandröplabda-kupát Szatmárnémetiben. Hagyomány volt, hogy minden évben összeállítják a pályát, az ország és a környező országok legjobbjai játszottak a győzteseknek járó kupáért. A kupa hétvégéjén tele volt az új főtér, százak szurkoltak a döntők ideje alatt" - magyarázta Stef.

A csütörtökön kezdődő Szatmár Kupán összesen kilenc csapat vesz részt: hat csapat Romániából, egy Moldova Köztársaságból, egy Szerbiából és egy Bulgáriából. A játék pedig nem babra megy: a legjobb csapat viheti el a nettó 800 eurós fődíjat, de a többi csapat sem távozik majd üres kézzel - a nyereményalap ugyanis 2500 euró.

Adrian Pricop röplabda-edző, a szatmári lányok edzője és rövid ideje a román strandröplabda-válogatott vezetőedzője ismertette nagy vonalakban a programot is. Csütörtökön, pénteken és szombaron 10 órától és 16 órától lesznek meccsek, délben rövid szünetet fognak tartani. A nézőknek is rengeteg meglepetéssel készülnek - különböző játékokban vehetnek majd részt és nyerhetnek a közönségből kiválasztott szerencsések.

A sajtótájékoztatón kiderült az is, hogy Szatmárnémeti egyfajta strandröplabda-nagyhatalom Romániában. A Vajda Beáta-Matei Adriana páros országos bajnok a fiatalok között és ezüstérmes a felnőttek versenyében, sőt, a 18 év alattiak Balkán bajnokságán is ezüstérmesek lettek.

A szervezők szerint ha a hétvégi turné rendben lezajlik, akkor akár komolyabb versenyeket is szervezhetnének Szatmárnémetiben: egy hetes strandröplabda-ünnep keretében tarthatnák a román és a Balkán-bajnokság egy-egy fordulóját.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: