2013-07-08 17:14:47• hírek • Póti Orsolya

Izgalmas programokkal vár a Fonó-Ház

Az Aranykapu Kulturális Egyesület oktatói ismét különleges programokkal készültek a vakációzó gyermekek számára. Ezen a héten a népmesék világába kalauzolják a kicsiket.

A népmese tábor július 8-án, hétfő reggel vette kezdetét közel 25 gyermek részvételével a Holló utcai Fonó-Házban, ahol először is karkötőiket készítették el körmön fonás technikával a gyerkőcök, majd népmesét hallgathattak az Aranykapu oktatóinak felolvasásában.

„Rengeteg meglepetéssel készültünk erre a hétre a gyerekeknek, és ezeket ezúttal sem is áruljuk el. A lényeg, hogy a héten zajló különféle kézműves foglalkozások egy-egy népmese köré rendeződnek, és minden nap más-más népmese kerül felolvasásra" - mondta el Nezezon Enikő, a Szatmár.ro-nak.

A hétfői napon a mesebeli szegény parasztházak hangulatát idézték fel az 5-13 év közötti gyerekek: agyagból készítettek tálakat és csuprokat, illetve pogácsát is sütöttek az oktatók felügyelete mellett. A következő napokban még számos érdekes foglalkozás várja a résztvevőket.

Mivel a népmese táborban már közel 25-en vesznek részt, és a hétfő naptól el is kezdődtek a foglalkozások, ezért erre már nem lehet jelentkezni - tájékoztattak a szervezők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: