2020-11-14 13:42:00• hírek • közlemény

Izgalmas kiállítással készül szombat estére a múzeum

A „ Denevérek - Az éjszaka urai” a világ minden táján élő denevérfajokat és a hozzájuk fűződő érdekességeket bemutató kiállítás.

"A látogatók egy megtervezett utazáson vesznek részt, amely a denevérek élettereit mutatja be: egy barlangot, majd egy gótikus kastély részletét. Aztán egy trópusi esőerdőn át juthatunk el egy denevérek mozgását animáló térbe, míg végül egy tudományos kutató dolgozószobájába nyerünk betekintést. Több játékos-szórakoztató standdal találkozhatunk, amelyek hasznosak lehetnek a denevérek sajátos életének megértésében. A kiállításon a denevérek lenyűgöző világára csodálkozhatunk rá, amely betölti a Föld minden életterét. Ugyanakkor azt is megtapasztaljuk, hogy az előítéleteink nemcsak az emberi kapcsolatainkat, hanem az olyan ártatlan lényeket is veszélyeztetik, mint a denevérek, akik a bioszféra egyik legfontosabb tagjai.


Eme páratlan és attraktív kiállítás rávilágít arra a történelmi pillanatra is, amiben élünk: a környezetünk iránti agresszív magatartás - jelen esetben a denevéreket illetően - visszafordíthatatlan és drámai történéseket indukál, mint például a 2020-ban kirobbant világjárvány.


Az interaktív élményű kiállítási berendezések hozzásegítik a látogatókat, hogy feladják  a mindennapok rutinos gondolkodását és egy kellemes és hasznos közös családi program lehetőségét kínálják fel" - olvasható az esemény beharangozójában.


A kiállítás a Szatmárnémeti Megyei Múzeumban, a Múzeumok éjszakája esemény keretében látogatható, melynek megnyitója 2020. november 14-én 17 órától lesz, az Árpád (Vasile Lucaciu) utca 21. szám alatt.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: