2018-08-20 12:34:53• hírek • Szatmár.ro

Izgalmas kézműves programok az Aranykapu Egyesülettel

A Partiumi Magyar Napokat a népművészeti kiállítások, vásárok és mesterségek bemutatója teszi színesebbé az Aranykapu Egyesületnek köszönhetően.

Augusztus 24., péntek, Kossuth-kert

Augusztus 24-én, pénteken a Kossuth-kertben déli 12.00 órától este 20.00 óráig várják az érdeklődőket a Mesterségek Utcájába, ahol népművészeti kiállítással, vásárral és hagyományos mesterségek bemutatójával is kedveskednek a kíváncsiskodóknak.

 

Augusztus 25., szombat, Kossuth-kert

Augusztus 25-én, szombaton már jóval zsúfoltabbnak ígérkezik a program, ami ugyancsak a Kossuth-kertben folytatódik. 11.00 órától egészen estig készülnek a színesebbnél színesebb népi játékokkal, muzsikákkal, bemutatókkal, érdemes lesz kilátogatni!


A folyamatosan működő Aranykapu sziget és Jurta mellett 12.00 órától délután 18.00 óráig Füveskert Teaház, 11.00 órától 20.00 óráig pedig Partiumi Mesterségek Utcája, népművészeti kiállítás, vásár és hagyományos mesterségek bemutatója várja a kicsiket és nagyokat.



11.00-19.00 óra között igazi szatmári ízekkel örvendeztethetjük meg ízlelőbimbóinkat, és valljuk be, a PMN nem is lenne az igazi nagymamáink konyhaművészete nélkül, akik ezúttal Mezőpetriből, Bogdándról, és Sárközről érkeznek, hogy hagyományos finomságaikkal mosolyt csaljanak az arcunkra.


12.00–18.00 óra között a gyermekeket az Aranykapu Népi játszókert várja tárt karokkal, 11.00-19.00 között pedig Nagyanyáink kelengyés ládájából címmel nyílik kiállítás: hagyományos udvarhelyszéki szőtteseket, textíliákat és festett bútorokat fognak bemutatni az Aranykapu Teaház bejáratánál (Partiumi Mesterségek Utcája).


A Partiumi Mesterségek Utcájában egész nap muzsikál majd a Hollóének Hungarica (Hu), akik középkori világzenei forgatagot varázsolnak a helyszínre középkori dudákkal, táncdallamokkal, virágénekekkel, ráadásul tánctanítással is készülnek.


11.00-18.00 óráig középkori mesterségbemutatók is várják a közönséget: lesz nemezelés, bronzművesség és viasszobrászat is. Érdekesség, hogy a nemezmunkákat egy hagyományos kirgiz nemezsátorban állítják majd ki.


12.00-18.00 óra között ugyanakkor hagyományos magyar gyógyító sátor is működik majd, ahol bemutatják, hogyan is nézett ki a népi orvoslás a gyakorlatban



 

Augusztus 26., vasárnap, Kossuth-kert

Augusztus 26-án, vasárnap ugyanúgy zsong majd az Aranykapu sziget és Jurta, emellett 11.00–20.00 óráig élettel telik meg a Partiumi Mesterségek Utcája, ahol az elmúlt két nap programjához hasonlóan népművészeti kiállítás, hagyományos mesterségek bemutatója és kirakodó vásár várja majd a forgatagot.
 

11.00-19.00 óra között újra a hasunk megtömésére koncentrálhatunk majd, és aki lemaradt volna előző nap az Aranykapu Népi játszókertjéről, az most bepótolhatja a kimaradt szórakozást a kicsikkel.  


11.00-19.00 között pedig Nagyanyáink kelengyés ládájából címmel nyílik meg ismét a kiállítás: hagyományos udvarhelyszéki szőtteseket, textíliákat és festett bútorokat fognak bemutatni az Aranykapu Teaház bejáratánál (Partiumi Mesterségek Utcája).


11.00–17.00 óráig “Nyitva van az Aranykapu…” - kézműves szöszmötölővel várják a gyerekeket, hagyományos népi kézműves mesterségeket oktatnak majd nekik. Ugyanúgy működik majd az Aranykapu Füveskert Teaháza 12.00 és délután 18.00 között, a talpalávalót és a háttérmuzsikát pedig aznap is a Hollóének Hungarica együttes adja majd. 11.00 és 18.00 óra között középkori mesterségbemutatókra számíthatnak az érdeklődők: lesz nemezelés, bronzművesség, viaszszobrászat is, és ismét kiállítják a nemezmunkákat az előző napról már megismert Kirgiz nemezsátorban.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: