2019-05-20 09:50:13• hírek • Bede Emőke

Izgalmas hét elé néz a Dinu Lipatti Filharmónia

Két kiválónak ígérkező koncert is vár ezen a héten a klasszikus zene szerelmeseire. A már megszokott csütörtöki hangverseny mellett ugyanis a filharmónia zenekara nyitja meg az idei városnapok rendezvénysorozatát is.

Csütörtökön 18 óra 30 perctől a filharmónia koncerttermében Novák István vezénylésével kerül sor egy szimfonikus hangversenyre, melynek szólistája Florian Rago hegedűművész lesz. Műsoron: Jean Sibelius - d-moll hegedűverseny op. 47, J. Haydn - 101. D-dúr Óra szimfónia. Az estre a 28-as számú bérlet érvényes.


Pénteken 19 órától pedig Szatmárnémeti újközpontjában lehet majd találkozni a zenekarral, ugyanis az előző évek hagyományához idén is a Dinu Lipatti Állami Filharmónia koncertje nyitja meg a városnapokat. Műsoron: Williams - The Raiders March (Indiana Jones), Sostakovivi – Vals nr. 2, Giménez – La boda de Luis Alonso, Bizet – Marche des Contrabandies, Waldteufel – Espagna Vals, Suppé – Uvertura „Dama de pica”, Abreu – Tico Tico, Bizet – Farandole.


Az előző évek tapasztalatai alapján nagyszerű koncertre számíthatunk, úgyhogy érdemes lesz majd mindenképp kilátogatni a városnapok megnyitójára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: