2019-07-30 05:47:38• hírek • közlemény

Izgalmas és látványos bábelőadások a PMN-en

Az egész család számára önfeledt szórakozást jelentő bábelőadások egész sora szerepel a 18. Partiumi Magyar Napok programjában. Mutatjuk, hogy melyik előadást miért éri meg megnézni.

Számos vidám bábelőadás várja a kicsiket és nagyokat a 18. Partiumi Magyar Napokon augusztus 20-a és 25-e között. A Harag György Társulat Brighella Bábtagozatának munkáját segítő Art Project Egyesület hétköznapokon a Tűzoltótorony parkjába, hétvégén pedig a Kossuth-kertbe várja a legkisebbeket valamint a gyereklelkű felnőtteket. 

Bábelőadások az egész családnak

A PMN első napján, augusztus 20-án 10 órától leleményességről, elfogadásról, megértésről és csodákról bábozik a biatorbágyi Álomzúg Társulás. A Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack című zenés bábelőadás Egy királylány és egy elvarázsolt malac története egy messzi királyság földjén.
 

17 órától a szlovákiai Árgyélus Színház Teremtésmese című produkciója elevenedik meg a bábozás szerelmesei előtt. Többek között megtudhatjuk ebből, hogy hogyan szerzett magának Ádám több földön töltött időt, az először kapott 30 éve mellé, és milyen volt az első civakodás Évával.
 

Az Árgyélus Színház augusztus 21-én 10 órától A világ kenyere című palóc népmese által ihletett bábelőadását adja elő, ötvözve a bábjátékos, népdalénekes és mesemondó szerepeket.  A főszereplő a legkisebb búzaszemből dagasztott cipót eszi meg, elolvassa a világ legbölcsebb könyvét, és ennek erejével megküzd a világ gondjával-bajával, és megtalálja az elveszett napot.


Kalandok Csalóka Péterrel

Augusztus 22-én 10 órai kezdettel a kecskeméti Ciróka Bábszínházé a színpad a Tűzoltótoronynál, ahol a nagysikerű Csalóka Pétert mutatják be. Emberségről szóló bölcsesség szórakoztatja a család minden tagját, ha ezt az előadást választják – ígérik a szervezők. 
 

Augusztus 24-én a Kossuth-kertben lép színpadra a pécsi MárkuSzínház, amely közel 30 éve varázsolja el a kicsiket és nagyokat a népmesékből és magyar klasszikusokból adaptólt művekkel. 11 órától a Mátyás király szárnyai című előadást játsszák, amelyben ük-ük-ükapáink Magyarországát idézik meg. Szilágyi Erzsébet és Hunyadi János emlékezik vissza nagy királyunk gyermekkorára, győztes csatáira, és lelkének égbe szállására.
 

Látogatás a Tintaló Cirkuszba

Augusztus 24-én és 25-én, mindkét alkalommal 12 órai kezdettel a kecskeméti Tintaló Társulás lép fel a Kossut-kertben egy igen sajátos produkcióval. A Tintaló Cirkusz egy szokatlanul kicsi cirkusz, ahol 16-20 gyerek számára van férőhely. És csak gyerekek számára – a szülők a sátor oldalán levő lyukakon keresztül kukucskálhatnak, miközben csemetéik közvetlen közelről láthatják a mechanikus bábok tizenötperces műsorát. Az aprócska porondon fából faragott elefánt, bohócok, légtornás, egyensúlyozó-művész ejti ámulatba a gyerekeket. Amikor vége az előadásnak, rövid szünet után újra megtekinthető a produkció, hiszen a Tintaló Cirkusz folyamatosan szórakoztatja a közönséget.
 

Előadás a Kossuth-kert taván

Szombaton, augusztus 24-én 12:30-tól kezdettel a Kossuth-kert taván mutatja be színházi-, zenei- és különleges látványelemekkel megtűzdelt Békakirály című előadását a Giant Puppets Társulat. „A tó vizén hatalmas békafigura fog úszni, zenével és különleges mozgásával hívja fel magára a közönség és a lány figyelmét, aki segít neki újra emberré válni – a metamorfózis a szemünk előtt fog megtörténni” – mondják a szervezők.
 

A PMN utolsó napján, augusztus 25-én 11 órától az utazó budapesti gyermekszínház, az Aranyszamár Bábszínház Holdkirály palotája című interaktív, bábos mesejátékot mutatják be és a  publikumban ülő gyermekek segítségével szabadítják ki a szépséges leányt. 
 

A bábelőadások sorát a szlovákiai Meseszínház Öregapám mesefája című produkciója zárja augusztus 25-én 12.30-tól. A sokak által már ismert felvidéki mesemondó, Badin Ádám nagyapja, Tepó kedves történeteit és kedvenc mesefiguráját, Szerencsés János idézi meg játékában. A népmesevilág és a polgárosodó mesteremberek mesevilága találkozik ebben az előadásban, megfűszerezve egy élménydús élet tapasztalásaival. Az ingyenes bábelőadások mellett a Kossuth-kertben az Art Project szervezésében egyedi játékok is várják a gyerekeket, akik kipróbálhatják majd Paprikajancsi csúszdáját, a mojoldát vagy éppen a népi körhintát. A bábelőadásokat az Autonet Import kft támogatja.
 

 A Partiumi Magyar Napok fő támogatói: Aushopping, Tarr Beton, Ecomatrix, Catena, Joy Strand, Aquavia, CBA
 

Intézmények: Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, G. M. Zamfirescu Művelődés Központ, Szatmárnémeti Városa, Szatmár Megyei Tanács, Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), Nemzeti Kulturális Alap (NKA), Bethlen Gábor Alap, Agrárminisztérium, Nemzeti Együttműködési Alap (NEA), Magyar Turisztikai Ügynökség, Szerencsejáték Service Nonprofit Kft

 
Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: