2018-11-09 08:49:56• hírek • Bede Emőke

Izgalmas bűnügyek, ötletes nyomozások. Ilyen volt a Kölcsey 2018-as gólyabálja

Hosszú évekre visszamenő hagyománya van már a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban annak, hogy az líceum újdonsült kilencedikeseit egy nagyszabású ünnepség, a gólyabál keretein belül avatják igazi kölcseysekké.

Az iskola diákszövetsége, a Köfedisz ebben az évben is több héten át tartó kemény munka árán valósította meg a gólyabált, melynek alaptémája a krimik izgalmas, fordulatokkal teli világa volt, így az egyéni versenyben és az osztályok bemutatkozásában is ezt a fonalat követték. A színpadon a legnépszerűbb detektívek elevenedtek meg, hogy egy-egy izgalmaktól és poénoktól cseppet sem mentes történetet felgöngyölítsenek.
 

Az est nyitányaként az egyéni versenyre jelentkező bátor gólyalányok és gólyafiúk vonultak fel, miközben a műsorvezetők a közönséggel is megismertették őket egy rövid, humoros jellemzés által. Miután mind a tíz fiú és tíz lány bemutatkozott, a színpadot a kilencedikes osztályok vették birtokba, és előadták a produkciókat, melyekkel nem csak az idősebb évfolyamoknak mutatkoztak be, hanem a zsűri tetszését is megpróbálták elnyerni.
 

Az est egyik fénypontja kétségtelenül a Köfedisz hivatalos tisztújítása volt. Fazakas Ábel elnök helyét Tepfenhart Beatrix veszi át, Rácz Gyopár helyett ezentúl Fóris Dávid lesz az alelnök, Cseh Eszter Aliz a titkári címet pedig Varga Viktóriának adta át. „Én büszke vagyok arra, hogy ennek az iskolának olyan diáktanácsa van évek óta, amelyik nagyon lelkesen, nagy odaadással úgy dolgozik, úgy működik, hogy jobb iskolába járni azért, mert ők vannak” –mondta el az új vezetőség beavatása során Pataki Enikő igazgatónő, kitől aztán Fazakas Ábel vette át a szót. A leköszönő elnök beszédében megköszönte a Köfedisz, a tanárok és a diákság odaadó munkáját, az új elnökségnek pedig kitartást kívánt az előttük álló egy évre.
 

A zsűri döntésének kihirdetését a Twisted System zenekar koncertje előzte meg. A banda népszerű magyarországi és külföldi csapatok dalaival örvendeztette meg a közönséget, cserébe pedig hatalmas ovációt, tapsvihart kaptak. Az est legjobban várt pillanata azonban kétségtelenül az „ítélethirdetés” volt. Az osztályversenyben a dobogó harmadik fokára a IX. D állhatott, második helyen pedig a IX. E végzett. A kapott feladat legjobb megoldója, s ezzel együtt az első hely elhódítója a IX. C osztály lett.
 

A Facebook-on zajló népszerűségi versenyben Holl Vivien és Képíró Domokos diadalmaskodott. A zsűri által összeállított lista szerint harmadik helyen Miklovici Anna és Sütő Denisz, a második helyen pedig Holl Vivien és Urbán Tamás végzett. Az est legjobb detektívhölgye Sike Zsuzsa lett, kihez büszkén csatlakozott a gólyabál legjobb nyomozójaként Szarvadi Dominik. Az izgalmakkal teli pár óra után önfeledten borultak össze a versenyzők és lelkes szurkolóik, a szervezőcsapat pedig több hónapnyi kemény munka után fellélegezhetett, hiszen egy színvonalas, élményekkel telt gólyabállal sikerült emlékezetessé tenni ezt a tanévet.


 

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: