2017-03-08 15:21:34• hírek • Kocsis Zoltán

Ivóvíz, közvilágítás, járdák – a prioritási lista élén Sárközújlakon

Sárközújlak és Adorján után ivóvíz legyen Kissárközön és Meggyesgombáson is! Ez az egyik olyan beruházás, amely rendkívül elöl áll a Sárközújlaki Polgármesteri Hivatal prioritási listáján. Azonban nem ez az egyetlen olyan beruházás, amely érzékelhető változást hozhat a teljes község életében.

Sárközújlakon az Apaserv óriási, nemzetközi finanszírozású projektje révén, Adorjánban pedig az önkormányzat és a megyei vízszolgáltató együttműködése során saját forrásokból sikerült kiépíteni a vezetékes ivóvíz-hálózatot. Így már csak Kissárköz és Meggyesgombás lefedése maradt hátra. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor már nem sokáig.

„A beruházás tervei elkészültek, a közbeszerzési eljárás elindítására készülünk", árulta el Piricsi Artúr polgármester. A teljes beruházás mintegy öt millió lejbe kerül.

Szintén az egész községet érinti a közvilágítás korszerűsítése. A négy településen jelenleg 380 égő világít meg mintegy 17 kilométer hosszúságú útszakaszt. Oszlop viszont 680 darab van.

„Elképzeléseink szerint minden oszlopra tennénk LED-es világítótestet, ami fokozná a közvilágítás hatékonyságát, egyben csökkentené a költségeket", magyarázta a polgármester. Utóbbira szükség is van, az önkormányzat ugyanis évente 150.000 lej villanyszámlát fizet, ehhez pedig további 60.000 lejnyi karbantartási költség járul.

„Húsvét után kezdjük és reményeink szerint 2-3 éven belül sikerül befejeznünk a járdák kiépítését is. Az a célunk, hogy 2-3 éven belül mindenütt legyen járda a településen", jelentette ki az újabb beruházással kapcsolatban Piricsi. A polgámester elmondta, aláírtak egy keretszerződést kétezer köbméter beton és 15 ezer négyzetméter térkő megvásárlására, úgyhogy az alapanyag hiányán biztosan nem fog múlni a húsvét utáni munkakezdés.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: