2017-03-20 15:49:05• hírek • Kocsis Zoltán

Iuhas: Remélem, ezzel nincs vége a pályafutásomnak!

Péntek délután az Afumati elleni bajnokin elveszítette hazai veretlenségi sorozatát az Olimpia labdarúgócsapata a II. osztályú bajnokság 25. fordulójában, a biztosnak hitt három pont és az említett széria mellett azonban a sárga-kékek sokkal többet veszítettek: Cosmin Iuhas csapatkapitányt.

A mérkőzés 11. percében Razvan Achim olyan szerencsétlenül esett rá az Olimpia becsúszó csapatkapitányának lábára, hogy a 32 éves védő nem tudta folytatni a mérkőzést. „Rögtön éreztem, hogy nagy a baj! Szóltam is a játékvezetőnek, hogy hívják a mentőt, mert nem éreztem a térdem”, mondta a meccs után.

Iuhast azonnal a Szatmár Megyei Kórházba szállították, a diagnózis pedig elborzasztó: kereszt- és oldalsó szalagszakadás. Ez legjobb esetben is hat-hét hónap kihagyást jelent.

Iuhast azóta Marosvásárhelyre szállították, ahol a hétfői nap folyamán kés alá fekszik. „Remélem, ez a sérülés nem jelenti a pályafutásom végét”, fogalmazott kétségbeesve a nagy harcos.

Barátok, szurkolók, újságírók fejezték ki biztatásukat az Olimpia csapatkapitánya irányában. A sorból nem maradt ki Karda Attila sem, a klub elnöke megható üzenettel kívánt minél hamarabbi gyógyulást a játékosnak. Karda Iuhas vezetői képességeit, labdarúgói és emberi kvalitásait méltatta, kiemelve: Cosmin olyan vezér, amilyenre minden csapatnak szüksége van. „Az egész román labdarúgásnak, nem csak az Olimpiának van szüksége a pályán minél több ilyen futballistára, ezért remélem, minél hamarabb visszakapjuk a mi KAPITÁNYUNKAT!”, írta Karda.
Iuhas, aki korábban megfordult többek között a Kolozsvári U és a Bihar FC csapataiban, az idei szezonban húsz bajnokin lépett pályára az Olimpia színeiben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: