2006-12-20 11:15:57• hírek • István Löchli

Felmérés a diákok káros szokásairól

 Több fiú dohányzik, és többen fogyasztanak alkoholt is, mint a lányok.

A szatmárnémeti Caritas-szervezet és a Szatmár Megyei Drogprevenciós Központ, a Megyei Tanács támogatásával felmérést végzett a szatmári diákság körében, a káros szokásaikról, köztük kiemelve a drogfogyasztást, az alkoholfogyasztást, illetve a dohányzást, tudatta a Szatmár.ro-val Oláh Katalin a Caritas drogprevenciós osztályának vezetője.

A felmérést mintegy 19 iskola részvételével végezték, ahol 1696, 15 és 20 év közötti diákot kérdeztek meg, hogyan viszonyul a drogokhoz, kipróbálták-e már valamelyik változatát, fogyasztanak-e alkoholt, illetve dohányoznak-e. A szakemberek a megkérdezetteket két csoportra osztották, így külön értékelték szatmárnémeti diákság eredményeit, ahol 1001 személyt kérdeztek meg és a vidéki diákság körében pedig 692 diák részvételével készítették el a felmérést.
 
A felmérésből kiderült, a vidéki diákok körében nem annyira elterjedtek a drogok, az alkohol, és a dohányzás, mint a városiak körében. A fiúk többen dohányoznak, és többen fogyasztanak alkoholt, mint a lányok, ezzel ellentétben a szebbik nem képviselői a nyugtatószedésben nagy fölénnyel lekörözik a fiúkat. A kábítószerek között a marihuána vezeti a pálmát, hiszen a megkérdezettek 4,3 százaléka kipróbálta már. Megdöbbentő az az adat, hogy a szakmunkásképző líceumokban jóval kevesebb a drogfogyasztás, az alkoholfogyasztás, illetve a dohányzás, mint az elméleti líceumokban. Megnyugtatásra ad okot azonban az a tény, hogy szatmárnémetiben még nem elterjedtek a drogok, viszont Bukarestben a diákság nagy száma már heroinfüggő.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: