2014-09-10 13:39:40• hírek • Kocsis Zoltán

Olimpia – ismét korai búcsú a kupától

fotó: Szatmar.ro archívum
fotó: Szatmar.ro archívum

Nem sikerült valami jól Cosmin Bodea bemutatkozása az Olimpia kispadján: az első fordulóban a csapat 1-0-ás vereséget szenvedett Karánsebesen, kedd este pedig kiesett a Román Kupából. Ami még fájóbbá teszi a kudarcot, hogy azt a Kolozs megyei bajnokságban szereplő Zsuk ellen szenvedték el Munteanuék.

Pedig remekül kezdődött az összecsapás, egy kezezést követően az Olimpia már a második percben büntetőhöz jutott, amit Bostina értékesített is. A kolozsiakat azonban ez nem törte meg, inkább a szatmáriakat tette kényelmesebbé, minek következtében a hazaiak a szünetig fordítottak.

A második félidőben sokáig hiába játszott nagy fölényben az Olimpia, gólt csak a 89. percben tudott szerezni. Amikor már mindenki elkönyvelte a Zsuk győzelmét, egy szöglet után Ionita kiegyenlített.

A hosszabbításban egyik fél sem kockáztatott, így jöhettek a büntetők. Az Olimpia itt is jobban kezdett, hisz Iuhas, Laso és Bic nem hibázott. Ezt követően azonban Munteanu, Apostu és Gavrilescu sem találta el a célt, így a Zsuk csapata jutott be a VI. fordulóba.

Amíg korábban cél volt, hogy a kupán keresztül esetleg egy nagy nevű együttest tudjon „elhozni" Szatmárnémetibe az Olimpia, addig az elmúlt két évben inkább nyűgként kezelte a vezetőség a kupát: a tavaly egy másik megyei csapat, a máramarosi Barcánfalva ejtette ki a sárga-kékeket.

Az Olimpia a II. osztályú bajnokság következő fordulójában a Campina otthonában lép pályára:

Zsuk - Olimpia 2-2, büntetőkkel 6-5
Az Olimpia összeállítása: Burlacu, Heil (Mureșan 32.), Ionita, Iuhas-Gavrilescu,Onicas (Apostu 46.), Bic, Laso, Munteanu-Bostina (Feier 73.).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: