2014-04-11 15:54:44• hírek • Kocsis Zoltán

Ittasan vezette a sofőr az iskolabuszt!

Ittasan vezette a tarsolci Művészetek és Mesterségek Iskolájának buszát annak sofőrje csütörtökön Szatmárnémetiben. A férfi vezetői engedély nélkül maradt és komoly büntetést kapott.

A Szatmár Megyei Rendőrség tájékoztatása szerint a buszt csütörtökön állították meg a megyeszékhelyen, pontosabban a Batizi úton. A jármű vezetőjét a rutinellenőrzés keretein belül alkoholtesztnek vetették alá, a szonda pedig 0,20 mg/l koncentrációt mutatott ki.

Az 57 éves férfi jogosítványát azonnal bevonták, mindemellett ráadásul 382,5 lej bírságot kell befizetnie. Mindezt 48 órán belül, különben a bírság összege megduplázódik, tájékoztat a rendőrség. Értesüléseink szerint a férfi tagadta, hogy a csütörtöki nap folyamán alkoholt fogyasztott volna. Elmondása szerint még szerdán iszogatott néhány barátjával.

A rendőrségi tájékoztatás szerint az „Iskola másként" program hetében megnőtt az iskolai kirándulások száma, ezért a hatóság is fokozott ellenőrzés alá vonta a gyerekeket szállító buszokat. Csak a csütörtöki nap folyamán hét buszt állítottak meg és ellenőrizték.

Elgondolkodtató ugyanakkor, hogy bő egy hónapon belül ez a második olyan eset Szatmár megyében, hogy személyeket szállító busz sofőrjéről kiderült: alkohol befolyása alatt vezetett. Március elején Szatmárudvariban az árokba borult busz sofőrjénél regisztrált a szonda 0,18 mg/l alkoholkoncentrációt kifújt levegőben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: