2012-10-07 10:38:12• hírek • Kocsis Zoltán

Totál részegen balesetezett, majd elhagyta a helyszínt

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Az elmúlt két nap alatt három autóst fogtak el a Szatmár Megyei Rendőrség munkatársai rendkívül magas alkoholszinttel. Egyikőjük balesetezett is, majd engedély nélkül elhagyta a helyszínt. Szintén balesetet szenvedett egy részeg kerékpáros.

A baleset szombat délután 15.08-kor történt Szatmárnémetiben, a Traian Vuia és a Florilor utcák kereszteződésénél. Az 52 éves D. Rajmund a Traian Vuia utcán személyégkocsijával közlekedve figyelmen kívül hagyta az elsőbbségadás kötelező táblát és összeütközött a szabályosan közlekedő N. Lóránd személygépkocsijával. A baleset következtében a vétlen sofőr kisebb sérüléseket szenvedett, míg D. Rajmund engedély nélkül elhagyta a helyszínt.

Közel két órás nyomozás után a rendőrségnek sikerült azonosítania és elfognia a vétkest, akiről kiderült, hogy alkohol befolyásoltsága alatt vezetett. Az alkoholszondával elvégzett teszt után kiderült, hogy a férfi nem is keveset ivott: 1,05 mg/l volt az alkoholszintje.

További két autós is rendkívül magas alkoholszinttel került rendőrkézre az elmúlt kép napon. A 31 éves Viorel. R.-t Turcon állították meg a rendőrök péntek hajnalban, a 26 éves Cosmin I.-t pedig Szatmárnémetiben vasárnap hajnalban: előbbi 0,84 mg/l, utóbbi pedig 0,77 mg/l alkoholszintet produkált.

Egy másik közlekedési baleset is történt a hétvégén, ahol fontos szerepet játszott az alkohol. Szombat délután Szatmárnémetiben, a Ceahlaului utcán egy részeg kerékpáros egy parkoló autónak ütközött, az esés következtében pedig súlyos testi sérüléseket szenvedett.

Az elmúlt két napban összesen 366 közlekedési bírságot róttak ki a rendőrök Szatmár megyében, 28.190 lej értékben. A legtöbb esetben, szám szerint 122-ben, a sebességkorlátozás megszegése volt a büntetés oka. Hetvennégy esetben nem volt becsatolva a biztonsági öv, 36 esetben különböző dokumentumok hiányoztak, 38 autónak technikai problémái voltak, 25 esetben pedig szabálytalan megállás vagy parkolás miatt büntették meg a sofőrt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: