2009-05-21 12:33:53• hírek • Szatmár.ro

„Itt versenyezz, ne az utcán”

Javában zajlanak a Chevrolet DragRacing gyorsulási verseny előkészületei, hiszen a szervezők nem akármilyen eseményre készülnek. Romániában először kerül megrendezésre egy európai színvonalú autóverseny, amely nemcsak az autósportok kedvelőit célozza meg.

A szatmári AutoSportKlub, a magyarországi DragRacing csapattal és a Szatmárnémeti Chevrolet West márkaképviselettel partnerségben rendezi meg, június 14-én a több mint tízezer embert megmozgató autós eseményt. A verseny helyszíne a Szatmár Megyei Reptér lesz.

A szervezők a verseny mottójával az „Itt versenyezz, ne az utcán" jelmondattal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy ilyen legális és zárt pályás versenyeken bizonyítsák autóik és önmaguk tudását a száguldás szerelmesei, nem pedig a közutakon.

A versenyre kilátogatók olyan, többségében Magyarországról érkező épített autókkal találkozhatnak, amelyekhez hasonlóak Romániában még nem versenyeztek. A Chevrolet DragRacing további exkluzivitásokkal is várja a nézőket, például más hasonló rendezvénnyel ellentétben, itt a nézőknek - bizonyos szabályok betartása mellett - szabad bejárást biztosítanak a szervízparkba, ahol betekintést nyerhetnek a speciális versenyautók világába.

Ezek mellett karitatív programot is szerveznek, hiszen a szatmárnémeti Hans Lindner Alapítvány által működtetett „Reménysugár Programmal" közösen 10 daganatos betegséggel küzdő gyermeknek ajánlják fel az „élményautózás" lehetőségét, amelynek keretében a gyerekek profi pilóták mellett lehetnek "másodpilóták" és tehetnek meg több kört a pályán.

A Chevrolet West Szatmárnémeti márkaképviseletével partnerségben szervezett verseny amatőr versenyzők számára is nyitott. Továbbra is várják amatőr és profi pilóták jelentkezését a satumare@dragracing.ro e-mail címen egészen június 14-ig, a verseny napjáig. Az érdeklődők a www.dragracing.hu, illetve a www.365hp.ro oldalon is kaphatnak bővebb tájékoztatást.

Az autók kategorizálása a hengerűrtartalom alapján történik. A június 14-i program a beiratkozásokat követően a délelőtti edzőfutamokkal veszi kezdetét, ezt követik a kvalifikációs futamok, majd pedig a döntők. A Chevrolet DragRacing egyik fő attrakciója ugyanakkor az úgynevezett „SzuperDöntő" lesz, amely a leggyorsabb 8 versenyző közti végső megmérettetést jelenti. Itt dől el, hogy ki lesz a verseny abszolút győztese.


Javában zajlanak a Chevrolet DragRacing gyorsulási verseny előkészületei.
A versenyre kilátogatók olyan, többségében Magyarországról érkező épített autókkal találkozhatnak, amelyekhez hasonlóak Romániában még nem versenyeztek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: