2018-09-18 09:21:56• hírek • Nagy Tímea

Itt a várva várt alkalom, a Szatmári Októberfeszt

Fotó: Szatmár.ro archívum
Fotó: Szatmár.ro archívum

Bajor sör és gasztronómia – kétnapos táncos mulatság a Lucaciu utcai Sváb házban

Szeptember harmadik hétvégéjén, 22-én és 23-án rendezi meg a Szatmárnémeti Októberfesztet a Német Demokrata Fórum megyei kirendeltsége. A kétnapos eseményen többek között élő zenével, ízletes enni- és innivalókkal is várják a mulatni vágyókat.


A gasztronómiai élményekről a Bavaria Haus csapata gondoskodik. Az ételek friss, német minőségű alapanyagok felhasználásával készülnek. A catering sátorban fehér bajor kolbásszal, klaszikus bajor kolbásszal, bajor májas felvágott különlegességgel és csülökkel fogadják az éhes vendégeket.


A hidegre hűtött sört egyenesen a Schwaben Brau németországi, stuttgarti sörgyárából hozzák, a kínálatban világos, barna és szűretlen sör is megtalálható. A szatmáriak a három ízt csapolt sörként fogyaszthatják. A szervezők szombatra és vasárnapra 18 hordó nedűvel készülnek.


A szervezők idén is, ugyanúgy, mint az elmúlt években, változatos programcsokorral kedveznek a látogatóknak.


Az esemény megnyitó ünnepsége a Lucaciu parkban lesz szombat délután kettőtől, ahol Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere a hagyományokhoz híven, csapra veri a fesztivál első söröshordóját.


Szombaton a talpalávalót a túrterebesi Live Music zenekar húzza. Városunk egyik legkedveltebb nemzetiségi vigasságáról nem hiányozhat a Mezőfényi Fúvós Zenekar sem Czier Zsolt vezénylésével.


A Kálvária templomban tartandó vasárnapi szentmisét követően a kulturcsoportok felvonulására és a fúvósok koncertjére is kilátogathatunk. A Sváb házban délelőtt hagyományos bajor reggelin falatozhatunk, délután a Diamant zenekar műsorát élvezhetjük egy korsó jól eső sör mellett.


Idén a legkisebbekre is gondoltak, mivel játszóudvart hoznak majd létre a rendezvény idejére a Lucaciu utcai ortodox templom mellett. Tombolára benevezni sorsjegy vásárlással lehet, melyre lehetőség nyílik mind a két nap folyamán. A sorsolás vasárnap délután fél hatkor lesz. A zenés vigadalom, a finom ételek és az udítő sör garantált. A buli és a jókedv a mulatni vágyó közönségen múlik.

 

Részletes programok:

 

Szeptember 22, szombat:

 

14:00 Az esemény megnyitója, köszöntő
Söröshordó csapraverés a Lucaciu Parkban
Zenés program a Mezőfényi Fuvós zenekarral - Czier Zsolt vezénylésével
19:00 Élő zenés buli a túrterebesi Live Music zenekarral
23:00 A buli vége

 

Szeptember 23, vasárnap:

 

10:00 Szentmise a Kálvária templomban
11:15 A kultúrcsoportok felvonulása és Zenés program a Mezőfényi Fuvós zenekarral - Czier Zsolt vezénylésével
11:30 Bajor reggeli: fehér kolbász és perec kóstoló
14:00 A magyarországi Diamant zenekar fellépése
17:30 Tombolahúzás
21:00 Az esemény zárása

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: