2018-01-16 07:23:16• hírek • Oszkó Viktória

Itt a farsang, áll a bál: megtelik a Lépésház!

Január 27-én, szombaton, este 19:00 órától zenés mulatsággal várják az érdeklődőket a Lépésházba, ahol a jó hangulatról az Amulett zenekar gondoskodik majd.

A farasangi időszak vízkereszt és a húsvéti nagyböjt közé tehető. Ennek megfelelően a kezdete mindig ugyanakkor, vízkeresztkor, január 6-án van, a zárónapja viszont annak függvényében alakul, hogy a húsvéti nagyböjt kezdetét jelentő hamvazószerda éppen milyen napra esik. 2018-ban a farsang lezárását jelző hamvazószerda például február 14-re esik, de az előző évben március 1-je volt.
 

Ez a pár hét a mulatozások, a lakodalmak, a bálok és a maszkos alakoskodások időszaka. Néhány helyen a falvakban a maskarába öltözött embereket hívták maszkuráknak, akik házról-házra jártak. A jó házigazdák behívták őket és fánkkal, pálinkával kínálták meg a társaságot.
 

A Lépésház maszkurabálján sem panaszkodhatnak majd a vendéglátásra azok, akik maszkot ragadnak és a helyszínre látogatnak, ugyanis lesz hidegtál, gulyás, töltött káposzta és persze vendégváró pálinka is csalogatja majd a mulatozni vágyókat. De persze szabadtéri program is lesz, hatalmas tábortüzet raknak a szervezők, és hogy méltó módon temethessük el az idei telet, lesz kiszebáb égetés is.
 

A maszkabálon a maszk viselése kötelező – a formája, anyaga, kreativitása mellékes - , ez a bálon való részvétel alapfeltétele. Január 26-án, pénteken, a bál előtti este 17:00 órától a Lépéshában lehetőség nyílik arra is, hogy azok, akiknek semmilyen ötletük nincs, milyen maszkot készítsenek maguknak, egy kis segítséggel, közösen megcsinálhassák a sajátjukat. 
 

Az eseményre a belépő 80 lej, a helyfoglaláshoz pedig előjelentkezés szükséges.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: