2015-05-25 17:05:08• hírek • Kocsis Zoltán

Ítéletidő Szatmár megyében!

Viharos erősségű szél, dió nagyságú jégdarabok, záporeső köszöntött Szatmár megyére hétfő délután. Szatmárnémeti több utcájában csődöt mondott a kanalizálási rendszer: egyszerűen képtelen volt elnyelni a rengeteg mennyiségű csapadékot. Másutt a jég okozott kisebb-nagyobb torlaszokat az utcákon.

Délután 15.00 körül kezdett el besötétedni, majd az egyre erősödő szél jelezte: a régi öregek szavaival élve nagy idő közeledik. Aztán pillanatokon belül koppanások zaja hallatszott minden irányból: dió nagyságú jégdarabok hullottak, pattantak az úttesten, tetőkön, autókon. Nemsokára megnyíltak az ég csapjai is és trópusi esőhöz méltón kezdett zuhogni az eső.

„Ilyen jégesőt még a mi vidékünkön életemben nem láttam!, mondta elszörnyedve egy középkorú nő. „Csak a hírekben láttam ilyet!, tette hozzá.

A lehullott csapadékmennyiség miatt Szatmárnémetiben több utcán áll a víz. A város régi központjában, a Divatház előtt bokáig ért a víz, a mellette taximegállóban szabályosan tó képződött.

A Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének tájékoztatása szerint a lehullott csapadék mennyisége helyenként meghaladta a 25 litert négyzetméterenként. Károkról egyelőre nem tudtak beszámolni, a kárfelmérés alig kezdődhetett el.

Kölcsey Norbert fotója:

Várjuk olvasóink fényképeit, videóit a hétfő ítéletidőről a szatmar@szatmar.ro emailcímre. Különösen várjuk vidéki olvasóink fényképes, videós, esetleg rövid szöveges beszámolóját!

A vihar okozta károkról igyekszünk folyamatosan tájékoztatni olvasóinkat!


Tomi fotói

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: