2012-12-20 10:52:54• hírek • MTI

Ítéletidő Románia keleti és déli megyéiben

Erős szél és havazás okoz nehézségeket Románia keleti és déli megyéiben.

A Romániai Országutak és Autópályák Országos Társaságának (CNADNR) szerda esti közleménye szerint Botosani, Vrancea és Calarasi megyékben a hatóságok hat országutat voltak kénytelenek lezárni a hóvihar miatt. A vasúti közlekedésben is fennakadások vannak. A hatóságok arra kérik az utazni vágyókat, hogy alaposan tájékozódjanak az útviszonyokról, mielőtt útnak indulnak.

A gazdasági minisztérium szerda délutáni jelentése szerint a Kárpátokon kívüli (nem erdélyi) megyékben 47 településen szünetelt az áramellátás.

Szerdán az ítéletidő sújtotta régióba látogatott Mircea Dusa belügyminiszter, aki szervezési hiányosságokat állapított meg a helyi hatóságok szintjén. Victor Ponta miniszterelnök bejelentette, leváltja Botosani és Neamt megye prefektusát, mert nem megfelelően irányították a hó eltakarítást, és vizsgálatot rendelt el az országutak és autópályák társaságánál is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat által kedden kibocsátott sárga viharjelzés csütörtök este 20 óráig van érvényben a román fővárosban és az ország 13 keleti és déli megyéjében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: