2019-02-12 14:17:53• hírek • Bede Emőke

Ítélet született a Casablanca-gyilkosság ügyében

A Casablancában 2018 márciusában elkövetett kegyetlen gyilkosság az egész várost megrázta, annál is inkább, mivel nem ez volt az első emberölés, melyet ezen az éjszakai szórakozóhelyen követtek el. A tettes azonban ez alkalommal sem menekülhetett az igazságszolgáltatás elől.

Az ügyészség szerint a gyilkos fő indítéka anyagi természetű volt, ugyanis a gyilkosságot megelőző estén jelentős összeget vesztett el játékgépezés közben. Mivel a bárosnő nem volt hajlandó ezt visszaszolgáltatni neki, a férfi dühbe gurult, a nőt nekiszorította a bárpultnak, majd egy vodkás üveggel legalább húsz alkalommal lesújtott az áldozat koponyájára. Ezt követően a férfi feltörte a játékgépet, kifosztotta azt, majd a pultból több mint 300 csomag cigarettát lopott el. Ezután autóba vágta magát és meg sem állt a határig, ahol hajnali hatkor tartóztatták fel a határőrök. Azóta előzetes letartózatásban várta az ítéletet.


Nos, közel egy évvel a brutális gyilkosságot követően döntés született: R. Stefanra minősített emberölés és minősített rablás bűntettének elkövetése miatt összesen 28 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetést szabott ki a törvényszék. Mindemellett összesen 300 ezer lej nem vagyoni kártérítés kifizetésére is kötelezik az elítéltet.


Nem ő az egyetlen gyilkos azonban, akit mostanában ítéltek el. Biztonsan olvasóink is emlékeznek még arra az esetre, ami tavaly júlisban történt. Az akkor még csak 17 éves P. Florin megerőszakolt, majd megölt egy 96 éves érszakácsi asszonyt. Őt a törvényszék minősített emberölés, nemi erőszak és rablás kísérlete miatt 15 évre küldi rácsok mögé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: