2017-06-12 09:47:57• hírek • (x)

Isztria legfontosabb látnivalói, amit látnia kell ha ott nyaral

Horvátország északnyugati végén helyezkedik el az Isztriai-félsziget, amely méltán népszerű a magyar turisták körében.

Gyors megközelíthetősége, a napos órák száma évről évre egyre több látogatót vonz. Magyarországról Rijeka irányába kell haladni, majd folytathatjuk utunkat az A8-as autópályán. Az autópálya egészen elvezet az Isztriai-félszigetig, így minden különösebb gond nélkül és gyorsan megközelíthető.

Nézzük meg melyek a legnépszerűbb városok a félszigeten

Pula

A félsziget legnagyobb városa idegenforgalmi központ is, amely a római korból megmaradt műemlékeknek köszönheti vonzerejét. A pulai amfiteátrum, az Erőd és a csodálatos tengerparti sétány sokak kedvence. A helyszínre érkezve érdemes megtekinteni a római Fórumot is, valamint ellátogatni az üdülőövezetben fekvő strandok egyikére. A jól felszerelt strandok legtöbbje kavicsos. Az egyedüli homokos strand a Pjescana uvala, ahová nagyon sok kisgyermekes család is ellátogat.

Medulin

Pulától csupán pár kilométerre található ez a kedves város, amelynek tengerpartja és strandjai kimondottan a kisgyermekesek paradicsoma. A lassan mélyülő, homokos strandok nagyon jól felszereltek. Akik egy tökéletes családi nyaralásra vágynak, Medulinban foglaljanak szállást. A langyos tenger, a környéken megtalálható számtalan látnivaló a tökéletes nyaralást biztosítja. Medulinból autóval és természetesen hajóval is számtalan családi kirándulás tehető.

Rovinj

Rovinj a csodaszép kisváros egy szigeten található, amelyet nagyon sokan kedvelnek, hiszen az egyik legszebb város az Isztrián. Gyönyörű panorámával rendelkezik, emellett számtalan palota, szentély, velencei stílusú épület található itt. A macskaköves óvárosban egymást érik a kávézók és a fagylaltozók, amelyek egy kellemes nyaralás során végigjárhatók. Rovinj strandjai szintén jól felszereltek és nagyon igényes kialakításúak.

Porec

Rovinjhoz hasonlóan Porec óvárosa is egy kis szigeten helyezkedik el, viszont kisebb, mint Rovinj. Számtalan római műemlék található meg a városban, amelyet mind érdemes megtekinteni. Azok, akik nem kedvelik a nyári időszakban a tömeget, inkább emellett a város mellett döntsenek a félszigeten, hiszen itt sokkal nyugodtabb nyaralásban lehet részük. A kényelmes és nyugodt nyaralás tökéletes helyszíne a szép, tengerparti város.

Umag

A félsziget nyugati partján található meg Umag, amely szinte a szlovén határnál van. Ugyan kiesik a turizmus által kedvelt helyszínek közül, de talán emiatt ajánlható azoknak, akik a nyugodt és csöndesebb nyaralást részesítik előnyben. Az óváros ugyanúgy gyönyörű, így ebben a látnivalóban sem lesz hiánya senkinek. A finom fagylaltok, az esti séták és a tengerparti pihenések itt is ugyanúgy élvezhetők. A nyári időszakban számtalan szórakozási lehetőséget is kínálnak a helyiek.

Vrsar

A félsziget nyugati felében található, amely nem annyira látogatott, mint társai. Vrsar egy dombtetőn található, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a tengerre. Az apartmanok többsége ezáltal tengerparti panorámával büszkélkedhet, amely más városokban kevésbé elérhető, vagy ha igen, akkor nagyon borsos áron. Mivel nem igazán ismert a turisták körében, ezért egy kényelmes és nyugodt nyaralást bátran tervezhetünk ide. A strandok mind lassan mélyülnek és kavicsosak. A strandokon itt is minden megtalálható, ami szükséges a kellemes kikapcsolódáshoz. Számtalan vízisportolási lehetőség és étterem vár mindenkire. Igény szerint a többi város is nagyon könnyen megközelíthető innen. Tehetünk hajókirándulásokat, de autóval is bejárhatjuk a környéket.

További infót itt és itt találsz! :)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: