2015-04-07 13:18:43• hírek • Szatmár.ro

Iszlamistákat toboroztak Szatmárnémetiben?

Arab származású, Szatmárnémetiben tevékenykedő személyeket tiltottak ki az országból, miután a Román Hírszerző Szolgálat megfigyelései alapján kiderült: veszélyesek lehetnek. 2013 óta álltak megfigyelés alatt a személyek, akiket összefüggésbe hoztak az Iszlám Állam és al-Kaida terrorszervezetekkel.

A Román Hírszerző Szolgálat (SRI) által nyilvánosságra hozott információk szerint öt arab származású, de francia állampolgárságú, Szatmárnémetiben tevékenykedő személyt utasítottak ki nemrégiben az országból. Erre a SRI által végzett megfigyelések kielemzését követően került sor. Úgy ítélték meg, hogy a Iszlám Állam és al Al-Kaida terrorszervezetekkel is kapcsolatban álló személyek radikális iszlamista nézeteket terjesztettek Szatmárnémetiben és személyeket toboroztak, akiket a háborús övezetbe küldtek volna harcolni.

Egyes hírek szerint a szatmári iszlamista sejt a Charlie Hebdo francia szatírikus kiadvány szerkesztőségében terrortámadást elkövető Kouachi-fivérekkel is kapcsolatban voltak.

A szóban forgó férfiak egy céget működtettek Szatmárnémetiben. Ezt 2013-ban alapították külföldi tőkéből. Azzal foglalkoztak, hogy húst importáltak franciaországi muzulmán közösségeknek. A cég vezetője a marokkói származású Samir El Mahdali volt.

Emellett a Randunelelor utcában egy vallási központot hoztak létre, ahová más, muzulmán vallású személyek is jártak. A csoport megfigyelése egyébként pont a cégük alapításának az évében, 2013-ban vette kezdetét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: