2015-08-21 16:21:41• hírek • MTI

Iszlamista központ lett Szatmár?

Szatmárnémeti származású az a román nő, akit az Iszlám Állam terrorszervezettel fenntartott kapcsolatai miatt utasítottak ki szerdán Olaszországból - közölte a Vocea Transilvaniei hírportál.

A 34 éves nőt az olaszországi Genovában vették őrizetbe egy tunéziai utazás után. Az iszlám hitre tért román nő Trentino-Alto Aldige régióban lakott tunéziai származású férjével együtt. Amint az olasz hatóságok közölték, a román nő iszlamista propagandaanyagokat népszerűsített az interneten, és szándékában állt csatlakozni a fegyveres iszlamista csoportokhoz.

A portál pénteki jelentése szerint a nőt korábban kábítószer-kereskedelem miatt már megbüntették Romániában. A Román Hírszerző Szolgálat szóvivője a Mediafax hírügynökségnek elmondta, hogy 2014 óta tartották figyelemmel az iszlamista propagandát folytató nőt, és megfigyelésében együttműködtek az olasz titkosszolgálattal. A kiutasított szatmári nő visszatért Romániába.

Áprilisban Romániából hét személyt utasítottak ki dzsihadista szervezkedés miatt. Közülük egy hattagú - sajtóértesülések szerint francia állampolgárokból álló - csoport szintén Szatmárnémetiben tevékenykedett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: