2015-04-19 19:20:56• hírek • Szatmar.ro

Istennel képes vagy megtalálni erőforrásod

Szatmárnémetiben tartja országos találkozóját a Bonus Pastor Alapítvány. Az utógondozói célzatú összejövetel mottója: Képes vagy!? Találd meg erőforrásod, szállj szembe gyengeségeiddel!

Szakács Előd lelkipásztor, az esemény programfelelőse és dr. Puskás Csaba családorvos irányításával a Szatmárnémeti Református Gimnázium dísztermében, pénteken kezdődött az alkalom Dr. Horváth Levente lelkipásztor áhítatával. Képesnek kell lennem? - tette fel a kérdést a gazdag ifjú példázata alapján az igehirdető. Isten képes rá, biztatott, mert nála semmi sem lehetetlen. Szombat reggel Dr. Rédai Levente orvos a felemelkedéshez szükséges erőről szólt, majd Horváth Mária szociális asszisztens, családterapeuta két előadást is tartott, délelőtt Képes vagyok?!, délután Gyenge láncszemeim címmel.

Lapunk a második, délutáni előadásba kapcsolódott be, amit közel száz ember hallgatott. Pascal nyomán Horváth Mária elmondta: Isten alakú űr van bennünk. Nem takargatni kell gyenge láncszemeinket, hanem Isten elé vinni, aki a vele való találkozásban érzelmünket, értelmünket és akaratunkat összhangba és egyensúlyba hozva képessé tesz arra, hogy megtaláljuk erőforrásainkat.

A két előadás között Matuz Zsolt vezetéséve rövid városnéző sétára is sor került. Az előadások csoportbeszélgetések követték. Szombat este élvezetes zenei előadást láthattak és halhattak a résztvevők Cserey Csaba (Csabcsy) és Péter Attila Zsolt (Pedro) fellépésével. A napot Jobb Domokos ombodi lelkész zárta, aki Pál apostollal együtt elmondhatta: Amikor erőtlen vagyok, akkor vagyok.

Vasárnap több részre oszlik a csapat. Nagy részük Szatmár-Szigetlankára indul, ahol Dr. Horváth Levente beszél arról, hogyan lehet „legyőzni az óriásokat." A közösség többi része Láncosba, Ombodra, Batizra és Tasnádszántóra érkezik bizonyságot tenni.

Ahogy az elmúlt huszonkét évben, a Bonus Pastor Alapítvány célja továbbra is az, hogy segítséget nyújtson az alkohol-, drog-, szerencsejáték- és egyéb függőségekben szenvedőknek és hozzátartozóiknak, keresztyén lelkiséggel, a segítőszakma eszközeivel. E célt három fő tevékenység csoport a terápia, az utógondozás és a prevenció által kívánja megvalósítani. Horváth Levente lapunknak elmondta, örül, hogy az Erdélyi Református Egyházkerült határait túllépte a kezdeményezés, ennek jele az is, hogy Szatmáron már másodjára tartanak találkozót. Akit érdekel ez a tevékenység, esetleg segítségre is szorul, a Szatmárnémetiben és környékén élők közül Puskás Csaba doktorúrral vehetik fel a kapcsolatot a 0744-539-213-as telefonszámon.

A Világíts TV és a Harangszó Rádió következő adásaiban Horváth Mária előadása mellett közli Horváth Levente egyik igei üzenetét. Megszólal majd a program szervezője Szakács Előd és néhány terápiát átélő bizonyságtévő is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: