2019-04-25 12:02:23• hírek • Közlemény

Isteni Irgalmasság vasárnapja

Húsvétot követő első vasárnap Isteni Irgalmasság vasárnapja, melyet Faustyna lengyel szerzetesnővér hagyományozott ránk, Jézus Krisztus kérése alapján.

Jézus első alkalommal 1931-ben, Plockban beszélt Faustyna nővérnek arról a kívánságáról, hogy ünnepet szenteljenek az Isten Irgalmasságának: ,,Azt kívánom, hogy a képet, melyet ecsettel fogsz megfesteni, húsvét után az első vasárnapon ünnepélyesen áldják meg! Ez a vasárnap legyen az Irgalmasság ünnepe!'' (Napló 49)

 

Az Isteni irgalmasság ünnepe tehát magától Jézustól ered, amikor így szól: „Kívánom, hogy az Irgalmasság ünnepe menedék és menekvés legyen minden lélek, főleg a szegény bűnösök részére. (…) Ezen a napon nyitva állnak Isten zsilipjei, melyeken keresztül a kegyelmek folynak.” (Napló 699) ,,Aki ezen a napon az Élet Forrásához járul, bűnei és az értük járó büntetés teljes elengedését nyeri el.'' (Napló 300)

 

Faustyna lengyel szerzetes szavain keresztül Isten így fogalmazta meg: „Irgalmam Jézus istenemberi szívén keresztül jutott el hozzátok, a lelkekhez, mint a napsugár a kristályokon keresztül.”

 

Az ünnepet 1938-ban hirdette meg a szerzetesnővér, II. János Pál Pápa pedig 2000-ben rendelte el az Egyház számára. Azóta a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében is minden húsvét utáni vasárnapon ünnepeljük az Isteni Irgalmasságot.

 

A Szatmári Egyházmegyében a szatmárhegyi templom titulusa Isteni Irgalmasság. Búcsúmiséje április 28-án, délután 12 óra 30 perctől kezdődik, az ünnepi szónok Román János, az Egyházmegyei Caritas Szervezet vezérigazgatója lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: