2015-01-12 15:57:08• hírek • Szatmár.ro

Isten szavát mondani, erősíteni

Lelkinapot tartottak szombaton a lelkiségükben a Keresztény Élet Közösségéhez (KÉK) csatlakozó egyházmegyei csoportok.

A közösség prófétai hivatása volt a témája annak a lelkinapnak, amelyet január 10-én, szombaton tartott az egyházmegyei Világiak Iroda Szatmárnémetiben, a Szent István teremben, a Keresztény Élet Közössége (KÉK) lelkiségét magukhoz közel érzőknek.

A nap folyamán a résztvevők hallottak a KÉK történetéről, jellemvonásairól, majd közösen elgondolkodtak a Szentírásban megjelenő prófétai hivatáson, ezt hasonlították a szentignáci szellemiség jellemzőihez. Adolfo Nicolas jezsuita generális szavait emelték ki, miszerint a próféta szembe mer nézni a kihívásokkal és szentignáci stílusban válaszol ezekre.

Csoportokban beszélgettek az egyszerűségében értékes életről, a szegénység elfogadásában élő Jézuskövetésről, valamint a szegények "előjogainak" megvalósulásáról. Egyetértettek abban, hogy a prófétai hozzáállás feltételezi a törekvést az Isten szemével való látásra, amihez segíthetnek a lelkigyakorlatok. "A próféta Isten szavát mondja, ennek megfelelően különböztet, dönt és cselekszik" - hangsúlyozták a plénum során.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: