2017-11-28 08:10:04• hírek • Szatmár.ro

Isten elfogadja az imát

"Ez egy kiemelt esemény, minden évben ünnep" - üdvözölte az egyházzenei énekverseny résztvevőit november 25-én reggel kilenc órakor Ágoston Ferenc krasznabélteki plébános, az egyházmegyei pasztorális tanács liturgikus bizottságának vezetője.

A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermében a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye településeiről, iskoláiból érkezett öt-nyolc és kilenc-tizenkettedikes tanulók várták, hogy megmutathassák liturgikus énekismeretüket és tudásukat, amikor a zsűri elnöki szerepét is betöltő Ágoston Ferenc megnyitó beszédében az érdeklődés okán érzett örömét fejezte ki és buzdított.
 

"Azért örülök, mert minden évben látom, hogy milyen sokan vagytok, akik szeretitek az egyházi zenét, éneket. Szép ez, és talán már tudjátok, a liturgikus énekekkel mindenféle érzést ki lehet fejezni. Ezek legrégibb szövegei és dallamai a zsoltárokhoz kapcsolódnak. A százötven zsoltárból pedig könnyen választhatok az öröm, a szomorúság, az aggodalom vagy a szükség idejére is. Ti, a verseny mellett, és első sorban azért vagytok ma itt, hogy - ahogy minden évben a mottó is vallja - az Úristent magasztaljátok. Biztos végiggondoltátok, hogy ez a verseny valójában imádság, hitvallás. Isten elfogadja az imátokat. Ti Istent akarjátok magasztalni a tehetségetekkel, a szorgalmatokkal, és én hiszem, hogy ez tényleg imádság lesz" - mondta Ágoston Ferenc.
 


 

A verseny ezután meghitt, örömteli hangulatban telt. A gyerekek és fiatalok örömmel léptek társaik elé, akik buzdítottak minden versenyzőt. A zsűri döntései alapján felállt a díjazottak sorrendje is. Ennek megfelelően, egyéniben, minden korosztályt egybevonva első lett Polacsek Ábel, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulója - felkészítette Polacsek Annamária. Szintén első díjban részesült Póti Vivien, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum tanulója - felkészítette Hadházi Éva. Második helyet szerezte Chis Olivia, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum tanulója, felkészítő tanára Trepszker Erika volt. A harmadik helyezéssel jutalmazták Polacsek Esztert, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulóját, akit Polacsek Annamária készített fel.


A csapatok versenyében, az V-VI. osztályosok között első helyen végzett Berchi Máté, Gyenes Zoltán, Horváth Ruben, Renn Jázmin és Tallián Franciska csapata - ők a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákjai és felkészítőjük Hadházi Éva. Második helyezést érte el a Bakó Dorottya, Demeter Hanna, Lehoczki Fatima, Szabó Fanny és Darabos Tamara alkotta formáció - a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum tanulói, felkészítőjük Jónucz Alfonz volt. A harmadik helyet ebben a kategóriában Czibere Ingrid és Szabó Barbara csapata érdemelte ki - ők Sárközújlakról érkeztek és Vig Ervin készítette fel őket. Dicséretben részesült Sarkantyus Nicolett, Baumgartner Bálint, és Mosdóczi Ábel csapata - Kaplonyból érkeztek, Obis-Baumli Bernadett előkészítésében.
 


 

A VII-VIII. osztályos tanulókból összeállt csoportok között első helyezést ért el a Dobrán Denise, Poósz Patricia, Ludescher Henriett, Schlachter Flóra és Magdás Johanna alkotta csapat - ők a Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum tanulói és Jónucz Alfonz felkészítésében érkeztek a versenyre. Szintén első lett a Berhi Stefánia, Erdős Henrietta, Mali Csenge alkotta csapat - ők a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákjai és Hadházi Éva készítette fel őket. Második lett Funkenhauzer Elison és Balogh Natalia csapata - Krasznabéltekről érkeztek, Semperger Klára felkészítésében. Harmadik lett Kocsis Erik, Menzák Áron és Szarvadi Dominik csapata, amely a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumot képviselte Hadházi Éva előkészítésében. Dicséretben részesült Baumli Anita és Engsli Izabella csapata - Szaniszlóról érkeztek a versenyre és Gnándt Ferenc segítette őket.

 

A IX-XII-es tanulók csapatai között első helyet érdemelt Alexa János, Balaș Ovidiu Bernard, Pop Dávid csapata - ők a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákjai és Hadházi Éva készítette fel őket. Második helyzett lett Lechli Tekla, Csizmár Bernadett, Blăjian Roxana, Tillinger Zsuzsanna és Popelmajer Szandra csapata - ők a Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceumot képviselték, Jónucz Alfonz felkészítésében. Minden egyéni és csoportversenyző a díjátadás keretében kapta meg az elismerő okleveleket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: