2009-11-24 13:40:50• hírek • Gozner Gertrud

Isten dicsőítésére gyűlnek össze

November 19-én ünnepelte egyéves születésnapját a szatmári református egyházmegye lelkészkórusa. A kórus tagjai minden héten két órát próbálnak, legutóbb a Református Gimnázium alagsorában gyűltek össze.

Amint Higyed Gyöngyi karvezető lapunknak elmondta, összesen húsz személyből áll a kórus, 12-en közülük lelkipásztorok, nyolcan pedig világiak, lelkészfeleségek avagy énekelni szerető emberek. Mindegyik próba és előadás szép és felemelő alkalom a számunkra - mesélte lapunknak a kórus vezetője.

Higyed szerint nem könnyű összehozni a lelkipásztorokat, találni egy időpontot, amely mindegyikük számára megfelelő. Ennek ellenére szívesen jönnek a tagok, ilyenkor nem létezik anyagi gond és fáradtság, az éneklés kedvéért mindent megtesznek - magyarázta a karvezető.

A kórus az eltelt év alatt számos helyen megfordult a megyében. Énekeltek már a Láncos és a Kültelki-templomban, a tasnádi nőszövetség zászlószentelésén, különböző rendezvényeken és egyházi ünnepeken. Repertoárjukban gregorián és protestáns énekek szerepelnek, amelyeket sokszor hangszeres kísérettel adnak elő. Gyakran lépnek fel együtt a Református Gimnázium kiskórusával, ezáltal fonódik össze az egyház és az iskola - fejtette ki Higyed.

A téli ünnepekre a lelkipásztorok zenés adventi előadással készülnek, amit a gimnázium záróistentiszteletén fognak bemutatni. Az elkövetkezőkben pedig igyekeznek minél több gyülekezethez eljutni, és Kolozsvárra is terveznek egy fellépést. Tavasszal pedig a székesegyházi kórusseregszemlén szeretnék megmutatni éneküket, amit egy budapesti Kálvin-téri fellépés követ majd. Sok ötletünk és meghívásunk van, igyekezünk a jövőben mindegyiket megvalósítani - tette hozzá a kórus vezetője.

A kórus lelkésztagjai: Ilonczai Zsombor Szárazberekről, Király Lajos Batizról, Szatmári Elemér Pusztadarócról, Képíró Gyula Lázáriból, Rácz Ervin Erdődről, Higyed István Mikolából, Higyed János a Kültelki templomból, Genda Árpád Szabolcs Pettyénből, Kiss József Pálfalváról, Apjok Artúr Dobrácsapátiból, Kürti Tamás kültelki-segédlelkész és Kulcsár Erzsébet Vetésről.



Egyéves fennállását ünnepli a szatmári református egyházmegye lelkészkórusa


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: