2020-07-17 08:40:22• hírek • Bede Emőke

Ismételten a munkatempó gyorsítását kérte a prefektus

Csütörtökön szakmai látogatást tett Szatmárnémetiben a körgyűrű munkálatait végző Itinera SPA építési igazgatója, Andrea Danese, s ez alkalomból városunkba érkezett Mihai Felician Cernestean, Lucian Bode szállításügyi miniszter tanácsadója, valamint Eugen Cecan és Vasile Augustin Sabau, a Kolozs megyei út- és hídügyi regionális igazgatóság (DRDP) vezetője és helyettese is, kiket Radu Bud prefektus fogadott.

A találkozó során a szatmárnémeti körgyűrű munkálatainak aktuális helyzetét ismertették a jelenlevőkkel. Mint elhangzott, a prioritási lista élén most annak a komplex szakasznak a mielőbbi befejezése áll, mely a Szamoson átívelő híd által közvetlen kapcsolatot teremt a Károlyi és az Aurel Vlaicu út között. Szatmár megye prefektusa ismételten arra kérte a kivitelezőt, igyekezzék olyan munkatempót diktálni, hogy még az idei évben használatba lehessen venni az érintett útszakaszt. E cél elérésében a cég az érintett hatóságok teljes támogatását élvezi – biztosították a kivitelezőt a jelenlevők.


Az elkerülő útról szóló, 68 millió euró + áfa összértékű szerződést egyébként még 2015-ben írták alá, a szemmel látható munkálatok azonban csak 2018 júniusában kezdődtek meg. A 19,54 km hosszú elkerülő építése egy olasz háromtagú konzorcium (Itinera SPA - Collini Lavori SPA - Via Design SRL) feladata. A majdnem 20 kilométerből 14 kilométer menetirányonként kétsávos lesz, a fennmaradó részen pedig menetirányonként egy-egy sáv áll majd az autósok rendelkezésére. A körgyűrű vonalán két vasúti felüljárót, illetve négy darab főút-becsatlakozást kell kialakítani. Emellett lesz egy pihenőhely is, ahol a személyautók mellett a kamionok és az autóbuszok is megállhatnak szusszanni egyet. A legösszetetteb feladat azonban kétségtelenül annak a 651,1 méter hosszú hídnak a megépítése volt, mely a Dana Hotel közelében ível át a Szamoson, összekötve ezzel a két partot.


Az alábbi videóban az látható, hogy milyen stádiumban voltak a körgyűrű munkálatai a júniusi hónapban.
 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: