2010-02-12 17:08:18• hírek • Gozner Gertrud

Ismét volt Darwin-nap

Február 12-én a Szatmár Megyei Múzeumban második alkalommal rendezték meg a Darwin Napot.

A földszinti kiállítóterem ezúttal szűkösnek bizonyult a Református Gimnáziumból és a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból nagy számban begyűlt diáksereg számára. Dr. Sike Tamás főszervező mindenkit üdvözölt Darwin 201-ik születésnapján, amely mint kifejtette, világszerte az evolúciós elmélet és a tudományos gondolkozás nemzetközi ünnepe.

Ennek alkalmából két meghívott biológus szakember tartott előadást a szatmári közönségnek. Vizauer T. Csaba, a Zöld Erdély Egyesület tagja az emberiség világképének az alakulást mutatta be a történelem során, amelyet végül teljesen felborított a darwini elmélet, miszerint az ember nem a teremtés koronája, hanem az egész élővilágra jellemző evolúció produktuma.

Dr. Szállasy Noémi a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem munkatársa egy, a fiatalok körében népszerűbb témát boncolgatott. A humán szexualitás evolúciója címen megtartott előadásában az emberi szaporodás evolúciós alapjaira mutatott rá. Az ismeretterjesztő előadások mellett egy kisebb kiállítás is megnyílt, amely Darwin életét és munkásságát tárja a látogatók elé az az akkori tudás és a tudomány mai eredményeinek tükrében.

A tárlat február 12 és 28.-ka között látogatható a Megyei Múzeumban, a V. Lucaciu sugárút 21 szám alatt.


Második alkalommal szervezett a Megyei Múzeum Darwin-napot


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: