2012-08-27 17:11:49• hírek • Póti Orsolya

Néptánccsoportok találkozója az Erntedanfesten

A Szatmári Német Demokrata Fórum ifjúsági szervezetének rendezésében idén is sor került az Aratóünnepségre, mely a szatmári svábok népszerű ünnepe. Az augusztus 25-26. között zajló eseményen német néptánccsoportok is találkoztak.

Németországból, Orsováról, Felsővisóról, Nagyváradról, Palotárol és Szatmár megye különböző településeiről érkeztek német néptáncegyüttesek a Gemeinsam Ifjúsági Szervezet által megrendezett szatmári Aratóünnepségre. Az ünnepség szombat délelőtt, a néptánccsoportok bemutatkozójával és táncházzal vette kezdetét a Sváb-házban, majd a délutáni órákban, ugyanitt fotókiállításra és kerekasztal-beszélgetésre került sor.

Az ünnepségen résztvevők 18 órától vonultak fel a mezőfényi, csanálosi és csomaközi fúvósok zenéjére, a Sváb-háztól egészen a Nagy parkig, ahol néptáncbemutatóra került sor. Az Erntedankfest augusztus 26-án, vasárnap délelőtt ünnepi szentmisével vette kezdetét a Kálvária templomban.

A szertartást Schupler Tibor a közösség német plébánosa celebrálta ,Hársfalvi Ottó püspöki helynök, valamint Román János a Kálvária templom román nyelvű közösségének plébánosa segítségével. A rendezvény zárómomentuma a mezőfényi, csanálosi és csomaközi fúvósok koncertje volt, melyre a templomkertben került sor.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: