2010-02-02 15:20:01• hírek • Szatmar.ro

Ismét változott a pontrendszer

A lányokat egyelőre nem tiltották ki
A lányokat egyelőre nem tiltották ki

A gumikkal továbbra is lehet taktikázni, bár egy részüket elveszik.

Párizsban találkoztak egymással a Forma1-ben szereplő csapatok képviselői valamint a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) vezetői, az esemény legfőbb célja pedig az volt, hogy megvitassák a 2010-es szezonban életbe lépő új szabályokat.

A legfontosabb döntés kétségtelenül a pontrendszert érinti, amely ismét megváltozott. Tavaly az első nyolc helyezettet jutalmazták 10-8-6-5-4-3-2 és 1 ponttal, míg jövőre a tizedik pilóta is pontot kap. A sportág ismerői vállalt vonhatnak, hogy ebben semmi új nincs, hisz ezt a FIA már hetekkel ezelőtt bejelentette. Igen ám, csakhogy a szervezet által javasolt 25-20-15-10-8-6-5-3-2-1-es módozatot a csapatok elutasították, helyette a 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1-est fogadták el, ahol jelentősen megnő a futamgyőzelem súlya. Érdekesség, annak idején azért próbálták ezt csökkenteni, hogy megakadályozzák Michael Schumacher hegemóniáját, a német pilóta pedig pont most tért vissza...


Újabb pontrendszer a Forma1-ben
Újabb pontrendszer a Forma1-ben


Változott továbbá a gumikkal kapcsolatos törvény is. Ezentúl egy hétvégén egy istálló nem 14 szett száraz pályára való abroncsot használhat el, hanem csak 11-et. Ám ezek közül is hármat le kell adnia a szabadedzések után, így szombatra és vasárnapra csak nyolc marad. Azok a pilóták, aki bejutottak a harmadik kvalifikációs körbe, kénytelenek azokat a kerekeket használni, amelyekkel az időmérőt befejezték.

Döntés született arról is, hogy 2011-től betiltják a BrawnGP, Toyota és Williams istállók által a tavaly kifejlesztett dupla diffúzorokat, míg a Jean Todt FIA-elnök a zöld technológiák bevezetéséről szóló ötleteinek megvitatását egyelőre elnapolták.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: