2019-05-07 09:16:23• hírek • Bede Emőke

Ismét torlódást eredményezett a határátkelőkön a rendszerhiba

Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum
Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum

Azt követően, hogy május 4-én és 6-án órákig várakoztatták a határátlépésre váró autósokat, kedden délelőtt ismét megadta magát a magyar hatóságok számítógépes rendszere. Ennek okán megint leállt a forgalom, a határátkelőknél hosszan kígyózó sorokat eredményezve.

Az ilyen váratlan, de mostanában megszaporodott hibák megoldása kifejezetten a magyar hatóság feladata, viszont míg ők dolgoznak, addig a román kollégák sem engedhetik át a forgalmat az országhatáron. Noha ez alkalommal jóval rövidebb idő alatt sikerült orvosolni a problémát, Peténél így is 50 percre duzzadt a nyugatra tartók várakozási ideje, az autókat jelenleg 3 sávon engedik kilépni az országból. Csanálosnál szerencsére akár 10 perc alatt is át lehet jutni – tájékoztat a határrendészet honlapja.



A külföldre tartóknak indulás előtt érdemes több forrásból is tájékozódni a forgalmat illetően. Ennek egyik opciója lehet a határrendészet weboldala, ahol folyamatosan frissítik a várakozási időt, de akár a térfigyelő kamerák élő közvetítését is követni lehet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: