2015-01-23 23:16:08• hírek • Kocsis Zoltán

Az Electrica elveszi a pénzt és semmit nem csinál!

Akadozó bővítések, elavult hálózat, gyakori áramkimaradások, alacsony feszültség - variációk egy témára, Szatmár megye polgármesterei ugyanis ezeket az okokat váltogatva bírálták hevesen az Electricát pénteken, a prefektúrán megtartott kerekasztal-beszélgetésen.

A megbeszélést Eugeniu Avram prefektus hívta össze azzal a céllal, hogy az önkormányzati vezetők egyeztetni tudjanak a közszolgáltató vállalatokkal (Electrica, EON, Apaserv) illetve utóbbiak határozzanak meg egy közös munkaprogramot, elkerülendő, hogy egy frissen leaszfaltozott útszakaszt fel kelljen például vájni.

Elsőként a városok polgármesterein volt a sor. Valamennyien konkrét kérdésekkel és problémákkal álltak elő - kivéve Szatmárnémeti első emberét. Dorel Coica kijelentette, hogy a megyeszékhelyen kaotikusan dolgoznak és ez így nem mehet tovább. Ezzel pedig véget is ért mondandója... Kiderült mégis, hogy az idei évben az Electrica a Kárpátok2 negyedben valamint a Soimoseni, a Batizi és a Strand utcákon dolgozik majd, míg az Apaserv a Kárpátokban és a Hegyi (L. Blaga) utcában.

Kovács Jenő nagykárolyi polgármester felhívta a figyelmet, hogy a szilveszteri áramkimaradás, a víz-és kanalizálási rendszer bővítése és egyéb beruházások miatt idén 72 utcában zajlanak majd különböző munkálatok a városban. „Jövőre viszont 29 utcát akarunk leaszfaltozni, ott pedig senkinek nem engedjük majd, hogy csak úgy felvájják", jelentette ki.

Vasile Mitrasca tasnádi polgármester azzal a kéréssel fordult az Apaservhez, hogy lehetőleg tekintsék prioritásnak azon négy kilométernyi útszakaszon a kanalizálás kiépítését, amelynek leaszfaltozására az önkormányzat finanszírozást kapott.

Több önkormányzat közös problémája a két évvel ezelőtt még a megye történelmének legnagyobb beruházásának tűnő víz-és kanalizálási rendszer bővítése. Tasnádon és Erdődön nem épül a szennyvíztisztító, mert a kivitelezést megnyerő cég ellen fizetésképtelenségi eljárás van folyamatban. Egyes becslések szerint Szatmárnémetiben a munkálatok 3%-a sem készült még el, míg a helyzetet Piricsi Artúr sárközújlaki polgármester fogalmazta meg a legjobban: „Idén be kellene fejezni a munkálatokat, ám senki egyetlen kapavágást nem ejtett még. Ilyen ütemben el fogjuk veszíteni a pénzt". De nem jobb a helyzet Szatmárudvariban vagy éppen Szatmárpálfalván sem.

Az Electricához fordulva Piricsi Meggyesgombást, a lázári polgármester a Vetés, Lázári, Halmi vonalat, a mezőpetri polgármester a Piskolti utcát, a szatmárpálfalviak Amacot tették szóvá és kérték számon.

Heves vita alakult ki az Electrica képviselője valamint Pop Dumitru szatmárudvari és Vasile Toma batarcsi polgármester között. Pop azt kifogásolta, hogy az Electrica miért nem a felhasználókkal, azaz a lakosokkal kommunikál és miért a polgármesteri hivatallal. „Miért a lakosoknak és nekünk kell jeleznünk, ha gond van a hálózattal, miért nem tudja azt az Electrica?". Toma szerint az Electrica kötelessége kellene legyen az ágak lemetszése a vezetékek közelében. „Nekünk se emberünk, se eszközünk nincs. Különben is, miért csináljuk mi, mikor a pénzt az Electrica veszi fel. Az Electrica semmi mást nem csinál, csak a pénzt hajtja be", harsogta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: