2017-02-12 09:37:01• hírek • Agerpres.ro

Bukarestben és a nagyvárosokban is tüntettek

Fogynak a tüntetők, de azért az ország legtöbb nagyvárosában megmozdultak a kormány ellen.

Bukarestben este 11 órára kiürült a Győzelem tér, a tüntetők elvonultak a kormány épülete elől. Hivatalos becslés szerint este kilenckor körülbelül 3.000 ember gyűlt össze a téren. Az emberek este tízkor bevilágították telefonjaikkal a teret és elénekelték a román himnuszt. A tiltakozók feliratos táblákkal vonultak, olyan szövegekkel, hogy 'Kitartunk, nem megyünk', 'Vigyen el a DNA', 'Mondjatok le'. Többen meleg teát és süteményt osztogattak a tömegben.

Erdélyben, Máramarosban, Partiumban és a Bánságban többfele utcára vonultak az emberek.

Temesváron 3.000-en gyűltek össze, a tiltakozás 21 óráig tartott. Incidensek nem voltak. Nagyszebenben 2.500-a gyűltek össze a főtéren. Kolozsváron 2.500-n tüntettek a Főtéren és járták körbe a város központját.

Brassóban est tíz körül körülbelül 1.500 ember volt a Tanácstéren, ahol egy 12x8 méteres nemzeti színű zászlót bontottak ki. Nagyváradon mintegy 150 személy tüntetett. Szatmárnémetiben 40 tiltakozó vonult az utcára.
Marosvásárhelyen 20 ember gyűlt össze prefektúra előtt. Aradon 35-en vonultak a polgármesteri hivatal elé. (Agerpres.ro)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: