2015-09-10 18:52:26• hírek • Kocsis Zoltán

Ismét taroltak a szatmári tűzoltók

Ezúttal is taroltak a szatmári tűzoltók, akik az első és a második helyezést is megszerezték a csütörtökön Szatmárnémetiben megrendezett IV. Nemzetközi „Lépcsők" Versenyen. Pedig a megmérettetésen összesen tizenhét csapat vett rész!

A vasárnap, szeptember 13-án esedékes tűzoltók napjának mintegy felvezetőjeként megszervezett versenyen a házigazdák mellett Kolozs, Máramaros, Bihar és Beszterce-Naszód megyei, valamint nyíregyházi tűzoltók is részt vettek. A verseny lényege, hogy ki tud feljutni leghamarabb egy tíz emeletnyi magas épület legtetejére. Mindezt persze teljes menetfelszerelésben, tehát védőruhában, bakancsban, védősisakban, oxigénpalackkal és tűzoltócső-tömlővel a hátukon, szekercével az oldalukon....

A versenyt ezúttal is szatmári egység nyerte - mi több, az első két helyet a Borbély István törzsszászlós vezette csapat szerezte meg. A legügyesebbnek a Mos Olimpiu és Demian Marian alkotta páros bizonyult, akik 1 perc és 73 századmásodperc alatt mászták meg a 175 lépcsőfokot. A második helyen a Székely Olivér zászlós (41 évével ő volt a mezőny legidősebbje) és Hajdu Cristian törzsőrmester alkotta csapat végzett 1.08.40-es idővel. A dobogó alsó fokára a nyíregyházi egység állhatott, Toldi István vezetésével Baka Csaba és Borkó József 1.12.35-ös idővel jutott fel a 32 méteres magasságba.

„A tűzoltók által elért idők nagyon jók, ami bizonyítja, hogy nagyon jól fel vannak készülve. Elmondhatjuk tehát, hogy a verseny elérte célját, a felkészítő edzések és maga a megmérettetés következtében tovább javult a résztvevők fizikai állóképessége és a magas épületek oltásához szükséges reakcióideje", vonta le a következtetéseket Dan Gheorghe, a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének parancsnoka. „A szomszédos ország tűzoltóinak részvétele is konstruktív szerepet tölt be, mivel lehetőséget biztosít a szocializációra és a tapasztalatcserére. Ez azért is fontos, mert a két ország között együttműködési egyszémények vannak életben sürgősségi helyzetek esetén", tette hozzá az ezredes.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: