2013-05-03 13:06:40• hírek • Póti Orsolya

Ismét takarítottak az utcagyerekek

A Szatmárnémeti Stea Egyesület kedvezményezettjei május 2-án negyven zsák szemetet gyűjtöttek össze a Május 14. lakónegyedben található hajléktalanszálló környékén.

Közel két hete kezdte el szemétgyűjtési akcióját a Szatmárnémeti Stea Egyesület, amely a helyi utcagyerekek problémáira összepontosít és segíti őket különféle akciók révén.

A Stea kedvezményezettjei első alkalommal a vasúti híd és a Decebal híd közötti töltésszakaszt tisztították meg az eldobált szeméttől, május 2-án, csütörtökön pedig a Május 14. lakónegyedben található hajléktalanszálló környékén gyűjtötték össze a szemetet.

A legutóbbi akcióban az egyesület 16 kedvezményezettje és hat párizsi önkéntes diák vett részt, akik összesen negyven zsák szemetet gyűjtöttek össze. A Stea Egyesület önkénteseinek célja az, hogy felkeltsék a szatmáriak figyelmét arra, hogy az utcagyerekek is társadalmunk hasznos részévé válhatnak, csak esélyt kell adni nekik.

Az első takarítási akció óta a lakosság tagjai több olyan helyszínt is javasolt az egyesületnek, amely megtisztításra szorul. Diana Breatan, az egyesület tagja elmondta: legalább kéthetente szerveznének hasonló akciót a megyeszékhelyen, illetve annak környékén.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: