2008-12-24 00:20:46• hírek • Szatmar.ro

Ismét sztrájba léphetnek a tanárok

A tanárok ismét sztrájkkal fenyegetnek, amennyiben nem emelik meg a fizetésüket.

Az újonnan beiktatott Kormánynak szembe kell néznie különböző szociális kategóriák nyomásával, ugyanis  hírek jelentek meg azzal kapcsolatban, hogy a végrehajtó szerv megváltoztatná néhány kampányígéretét, de korábban elfogadott törvényeket is. Az első elégedetlenségi jelek a tanárok részéről érkeztek, akik sztrájkkal fenyegetnek, amennyiben az új vezetőség nem emeli meg 50 százalékkal a fizetéseket.

 

Constantin Ciosu, a FEN főtitkára elmondta az Evenimentul Zilei napilapnak, hogy a fizetések meg nem emelése elégedetlenséget fog szülni. Ha eddig nem is indították el az általános sztrájkot, az azért történt, hogy az új Kormánynak lehetőséget biztosítsanak az ígéretek beváltására.

A tanárok a 221/2008-as törvény gyakorlatba ültetését kérik, ahogyan azt a kampány idején megígérték a jelöltek.

A FEN képviselője azt is elmondta, várják, hogy az oktatásügyi miniszter tárgyalásra hívja meg a tanügy képviselőit annak érdekében, hogy megbeszéljék a 2009-es költségvetést. „Volt idejük átvizsgálni a pénzügyi helyzetet, nem mondhatják, hogy nincs pénz. Szerintem a pénzalap létezik, csak rosszul van kezelve" - szögezte le Ciosu.

Ecaterina Androsnescu, az új oktatásügyi miniszter kijelentette, hogy létezik egy törvény, s azt be kell tartani.

 

(Impulzus.ro)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: