2010-10-28 17:54:35• hírek • Szatmar.ro

Ismét szavaztak

Szatmárnémeti önkormányzata rendes havi tanácsülését tartotta csütörtökön. Az ülés első részében megszavazták Iura Florin Horatiu tanácsos mandátumát.

Közel egy év után sikerült a szociáldemokratáknak nevesíteni egy személyt, aki elődje, Les Gabriel székébe ülhetett. A listán ugyan Corpas Teodor következett, aki az utóbbi négy helyi tanácsnak mindvégig tagja volt, a választás mégis csak Iurára esett. A jogász férfi az önkormányzat jogi-, fegyelmi- és európai integrációs bizottságának lesz a tagja.
A politikus hivatalos beiktatása után sor került a napirendi pontok megszavazására.

Határozat született többek között a Kis hableány elnevezésű, Batizi úti bölcsőde kialakításáról is. Amint azt Kereskényi Gábor alpolgármester elmondta, az önkormányzat igyekszik a gazdasági válságban is új bölcsődéket, illetve óvodákat létrehozni, erre jó példa a szóban forgó intézmény is.

A térségben eddig nem működött bölcsőde, így hiánypótló az elhatározás, miszerint a már meglévő óvoda felső emeletén alakítsák ki a 0-tól 3 éves korú gyermekekkel foglalkozó intézményt.

Egy újabb városrendezési tervet is elfogadott a tanács, amely a Strand utcára tervezett Penny Market bevásárlóközpontot érinti. A tervezet elfogadásával a befektetők zöld utat kaptak az ingatlan megépítéséhez.


Beiktatták az új tanácsost
Beiktatták az új tanácsost


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: