2010-12-19 13:46:16• hírek • MTI

Ismét remekeltek a jégszobrászok Bruggében

Hetvennégy egyedülálló jégépítményt tekinthetnek meg az érdeklődők január közepéig a belgiumi Bruggében (Bruges) zajló tizedik hószobor-fesztiválon.

Némelyik alkotás a kéttonnás súlyt és a kétméteres magasságot is eléri. Aki például piramist kíván látni, az az egyiptomi Gíza helyett most elegendő, ha Észak belgiumi Velencéjébe látogat el. Egyúttal megtekintheti a párizsi diadalívet, a londoni Big Bent és számos más, a világörökséghez tartozó építményt, természetesen jégváltozatban. Szoborrá formálták a kínai nagy falat és az agyaghadsereget, valamint az argentin tangót is.

Az idei jubileumi fesztivál másik témája a hírességek: mások között Marylin Monroe, Michael Jackson és Madonna jégszobra is elkészült az idén, de szintén látható Michelangelo, Leonardo Da Vinci és Madame Pompadour jégmása.  Az alkotások között olyan különlegességek is találhatók, mint Ganesh, a hindu elefántisten szobra vagy a riói karnevál jégbe vésett változata.

Harminc jégművész összesen 300 tonna jeget és 400 tonna havat használt fel a bruggei vasútállomás közvetlen szomszédságában található, 1200 négyzetméteres kiállításhoz. A látogatókat a mínusz 6 fokos állandó hőmérséklet elviselhetőbbé tétele érdekében forró, valamint szíverősítő italokat is kínáló jégbárral és jégszánkózási lehetőséggel is várják.

A Flandria legszebb ékszerdobozának számító Bruggében 2000 óta minden télen nagy sikerrel rendeznek jégfesztivált.  Az idei rendezvény további érdekessége volt, hogy néhány szépségkirálynő-jelöltről lenge öltözékben készült fotósorozat a szobrok között.


Jégszobrokat állítottak ki


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: