2019-01-26 11:45:30• hírek • Szatmár.ro

Ismét remekelt a határőrség: óriási csempészcigaretta fogás pénteken (videó)

Január 25-én, pénteken a Szatmárnémeti Területi Határrendészet munkatársai nagyszabású csempészet ellni akciót szerveztek.

Az első bátor elkövetőt már reggel 7:00 óra körül lekapcsolták. A 27 éves szatmárnémeti fiatal Volkswagenjében 440 doboz ukrajnából származó cigarettát találtak 5200 lej értékben.

 

Egy órával később, 8:00 órakor a határőrség munkatársai ellenőrzés céljából félreállítottak egy Opelt Szatmárnémetiben. Az autóban két környékbeli, középkorú férfi utazott. A jármű átvizsgálásakor nyolc zsák cigarettát találtak, összesen 5960 dobozt 70000 lej értékben. A két illetőt a rendőrségre szállították és vizsgálatot indítottak az ügyben.

 

A dohányárut mindkét esetben elkobozták, az Opelt és a Volkswagent a Szatmárnémeti Területi Határrendészet telephelyére szállíttatták. A tilosban járók ellen csempészet vádjával eljárást indítanak.

 

Pénteken ez csak a kezdet volt. Itt jön a java:

 

Január 25-én délelőtt 11:00 körül a szomszédos Máramaros megyében kerítették kézre a nap legnagyobb fogását. A szarvaszói (Sarvasau) határőrök szolgálatuk teljesítése közben vették észre, hogy az országhatár közelében áll egy autó, orral az ország belseje felé. A járművet páran épp nehéz csomagokkal pakolták meg.

 

Szóban figyelmeztették az embereket, akik a felszólításra eldobták a pakkokat és elmenekültek Ukrajna irányába. A helyszínre sietve a határrendészek 15 csomagnyi ukrán származású cigarettát találtak. A dohányárut és a Land Rovert a határrendészet telephelyére szállították. A későbbi leltár alkalmával kiderült, összesen 11750 doboz cigit foglaltak le 138000 lej értékben.

 

Eljárás indult csempészet és illegális határátkelés bűntette miatt. A bűnözőket keresik. Az esetről itt a Határrendészet videója:

 
Csempész cigaretta fogás január 25-én

Óriási fogás pénteken az északi határainkon! Itt a határrendészet videója:

Posted by Szatmar.ro on Saturday, January 26, 2019
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: