2018-06-14 13:19:46• hírek • Közlemény

Ismét rekordot döntött a Tour de Túr CBA 2018!

Foto: Habarics Zsolt
Foto: Habarics Zsolt

Az Avas-medence és a környező dombok, valamint a Túr-síkja adták ismét a Tour de Túr CBA 2018 helyszínét. Az idei évben a kerékpározás mellett terepfutásra is jelentkezhettek a természet és a sport szerelmesei.

A változatos terepen úgy a kerékpárosok, mint a terepfutó versenyzők két különböző hosszúságú versenytáv közül választhattak. A bringások számára, a “Race” táv kb. 34 km-en, míg a “Maraton” 65km-en zajlott. A terepfutók rövidebb távja, a “Cross” 11km, a hosszabb táv, a “Félmaraton” pedig 23km volt. A szatmáriakon kívül érkeztek versenyzők Sárközújlakról, Nagykárolyból, Avasfelsőfaluból, Tasnádról, Nagybányáról, Máramarosszigetről, Margitáról, Kolozsvárról, Besztercéről, Brassóból, Dornavátráról, Nagyváradról, Nyíregyházáról és Debrecenből is.

 


A verseny elsődleges célja, mint mindig, a Túr Menti Védett Területek természeti értékeinek népszerűsítése volt, de a szervezők, az Erdélyi Kárpát Egyesület – Szatmárnémeti és a ProRacers Sportegyesület szívügyüknek tartják a természetbarát turizmus és az egészséges életmód terjesztését is.


A különböző kategóriákban összesen 47 díj lett kiosztva, valamint a közönség számára már megszokott és nagyon kedvelt különdíjak. Külön lettek díjazva a hölgyek és a férfiak, mégpedig három korosztály szerint (14-20 év, 21-39 év és 40+). A leggyorsabb bringások, “Race” távon a nők kategóriájában: Grigor Maria (14–20 év), Trif Linda (21–39 év) és Lukács Eszter (40+), míg a férfiak kategóriájában: Bandura Ádám – Patrik (14–20 év), Gavrilovici Corneliu (21–39 év) és Vlaic Augustin (40+). A bringások hosszabb távját, azaz a “Maraton”-t, a következők teljesítették a legeredményesebben:  nők – Pop Simona (40+), az egyetlen női versenyző ebben kategóriában; férfiak – Thomas Papp (14–20 év), Dan Mitru (21–39 év) és Tóth Zoltán (40+). A terepfutás, “Cross” táv leggyorsabb  versenyzői: nők – Culcean Roxana Flavia (14–20 év), Nenestean Florica (21–39 év) és Tarnita Marieta (40+); férfiak – Catana Alexandru (14–20 év), Balogh Emeric (21–39 év) és holtversenyben Murczko Gabriel és Murczko Daniel testvérpár (40+). A hosszabb táv, azaz a “Félmaraton” leggyorsabbjai: nők – Oana Rusu (21–39 év) és Hodas–Nagy Erzsébet (40+); férfiak -  Gorgan Claudiu (21–39 év) és Mutiu Ovidiu (+40). A részletes eredmények az alábbi linkre kattintva találhatóak. 


A versenyen nem induló, de egy kellemes kirándulást “bevállaló” biciklisek, Szodoray–Parádi Farkas vezetésével egy majdnem 30 km-es távon járták be Muzsdaj környékének természeti értékeit.



A verseny szervezéséhez felbecsülhetetlen segítséget nyújtott a több mint 80 önkéntes. Külön köszönet illeti a Szatmár Megyei Hegyimentő Közszolgálat munkatársait, akik készenlétben voltak a verseny ideje alatt és segítettek összeszedni azon versenyzőket, akik megsérültek és ellátásra szorultak.


Fontos szerepük volt a verseny létrejöttében a szponzoroknak is, olyan cégeknek, vállalkozóknak és magánszemélyeknek, akik fontosnak tartják ezt a fajta tevékenységet. Segítségüket ezúton is köszönjük: CBA, Rotary Klub Szatmárnémeti, Loui’s Bike, Leonardo Ferogob, Smart Metal Works Sárközújlak, Gotec ROM, Mihalku Master, Bellotto, TBA Romania, CASCO, Agenda Setting, Apaserv Satu Mare, Idea Studio, Metamob, Romániai Denevérvédelmi Egyesület, Alpin Partner, Technosam, W&J, Eflashop, Multisalva.


A képek Habarics Zsolt, Habarics Ilona és Szabó Tamás munkái.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: