2008-09-15 13:40:47• hírek • Szatmár.ro

Ismét nyert a CFR

Négy forduló után véget ért a CFR vesszőfutása és némi szerencsével nyerni tudott az új edzővel a bajnoki címvédő Besztercén.

A találkozó vendég helyzetekkel és hazai találattal indult, amikor Anca passzát Borbély váltotta gólra. A kolozsváriak a 40. percben tudtak egyenlíteni, amikor Tatarusanu Didi elé ütött egy labdát, a brazil pedig közelről nem hibázott. A második félidőben tovább támadott a vasutas egyesület, aminek a 69. percben lett meg az eredménye, amikor dos Santosról saját kapujába került a labda. A folytatásban mindkét csapat lőhetett volna gólt, de Didi a kapufát találta el, Anca pedig elügyetlenkedte a labdaátvételt.

Az utolsó tíz percre hagyta az izgalmakat a Craiova és a Temesvár, amely végig egy jó iramú, változatos mérkőzést vívott egymással. A hazaiak a 79. percben büntetőből szereztek vezetést, a vendégek viszont, akárcsak Ludas Matyi, háromszor válaszoltak, Bucur, Parks és Karamyan révén. Hasonlóan mozgalmas végjátékot produkált a Farul és a Steaua is, amelyek azonban nem csak erre a periódusra hagyták az izgalmakat. Maxim rögtön az elején vezetést szerezhetett volna a „cápáknak", de gyenge büntetőjét Cernea védte. A 30. percben megbosszulta magát a kihagyott helyzet, Semedo ugyanis szögletből csavart hazaiak kapujába, egy perccel később pedig Stancu növelte az előnyt. Ezt követően nem esett több gól, egészen a 90. percig, amikor Kapetanosz háromra növelte a vendégek előnyét, két perccel később pedig Gosic szépített. Ezzel még nincs vége, mivel a 94. percben a Steaua büntetőhöz jutott, Székely pedig nem hibázott.

A forduló mindkét rangadóján vendéggyőzelem született. Ez a Vaslui - Dinamo találkozón nem okozott olyan nagy meglepést, bár az első gólt a moldovaiak szerezték, a 10. percben Jovanovics révén. A Dinamo Danciulescu góljával a 61. percben egyenlített és ekkor a vendégek át is vették a játék irányítását. Úgy tűnt azonban, fölényük meddőnek bizonyul, de Bratu a 92. percben megszerezte a győztes találatot.
Ennél nagyobb maglepetés volt az Urziceni győzelme a Rapid otthonában, amely szinte végigtámadta a találkozót. A vendégek már a 2. percben gólt szereztek Bilasco révén, aztán kibekkelték az első félidőt. Az 58. percben a Rapid kiegyenlített, de vendégek a 73. percben ismét betaláltak és ezzel meg is nyerték a találkozót.

Besztercei Gloria - CFR 1-2
gólok: Borbély (24), illetve Didi (40.), dos Santos (69., öngól)
CS Otopeni-FC Argeş 1-2
Gólszerzők: L. Ganea (67.), illetve Tameş (39., 43.)
Universitatea Craiova-Temesvár FC 1-3
Gól: D. Stoica (79., 11-esből), illetve G. Bucur (83.), Parks (84.), Karamjan (88.)

FC Vaslui-Dinamo 1-2
Gól: N. Jovanovics (10.), illetve Dănciulescu (61.), Bratu (90+2.)

Konstancai Farul-Steaua 1-4
Gól: Goszics (90+2.), illetve Semedo (30.), B. Stancu (31.), Kapetanosz (90.), Székely (90+4., 11-esből)
Kiállítva: Băcilă (Farul, 34.)

Rapid-Unirea Urziceni 1-2
Gól: Cesinha (58.), illetve Bilaşco (2.), Mara (73.)
Szászmedgyesi Gaz Metan-Pandurii Târgu Jiu 2-1
Gól: Curtean (37.), Vidakovics (42.), illetve Tilincă (10.)

Poli Iaşi-Galaci Oţelul 2-1
Gól: Cr. Bratu (44., 11-es), Bâlbă (70.), illetve S. Ilie (84.)
Kiállítva: Nogo (Galac, 43.)

Gloria Buzău-Brassói FC 0-2
Gól: Surdu (54.), Sburlea (77.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: