2010-07-28 15:04:05• hírek • Szatmar.ro

Ismét nyár lesz

A több, mint két napos intenzív esőzés után ismét jó időre számíthat Szatmár lakossága.

Az Országos Meteorológiai Intézet munkatársa kérdésünkre elmondta, szerda éjjel még várhatóak esőzések a megyében, azonban csütörtök reggeltől ismét beköszönt a nyár. A ma éjjelre várható esőzés mennyisége hozzávetőleg 10-15 literre tehető négyzetméterenként, azonban ezután ismét elő lehet készíteni az úszóruhákat, napernyőket, hiszen hétvégéig napsütésre számíthatunk.

A Szatmár megyei Árvízvédelmi Hatóság irodavezetője, Masca Adrian szerint megyénket nem fenyegeti árvíz. A jó idő beálltának, az esőzések megszűnésének köszönhetően az elmúlt napokban megemelkedett vízszintek is leapadnak.
A Kraszna és a Túr okozott gondokat - ezeken sárga jelzés volt érvényben -, azonban nagyobb problémák nem fordultak elő.

Domahidán a Kraszna 465 centiméteres magasságban tetőzött, ami 65 centiméterrel meghaladja a normál értéket, a szakember szerint azonban ez sem jelent még igazán nagy veszélyt.

A megyében egyedül csak Nagytarnán okozott nagyobb kárt az esőzés, itt a Tarna 30 hektár mezőgazdasági területet öntött el. Masca azonban elmondta, várhatóan Szatmár minden folyó apadni fog a következő napokban.


A több napos esőzés után végre ismét nyári időre számíthatunk
A több napos esőzés után végre ismét nyári időre számíthatunk


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: