2010-06-27 23:32:09• hírek • Szatmar.ro

Ismét német-argentin a negyeddöntőben

Mexikót egy bírói ítélet és egy videó-visszajátszás küldte padlóra.

Vasárnap este a negyedik nyolcaddöntőt is lejátszották a 19. labdarúgó világbajnokság keretein belül, amelyen eldőlt, hogy a Mexikót legyőző Argentína lesz Németország ellenfele a negyeddöntőkben. A két amerikai együttes összecsapását azonban egy sajnálatos intermezzo zavarta meg, amely nagyban hozzájárult az aztékok vereségéhez.

Fantasztikusan kezdődött a találkozó, a két csapat játékosai az első negyed órában oda-vissza rohangáltak a két kapu között: az egyiknél Salcido a kapufát találta el, míg Guardado csavarása alig kerülte el a célt, a másiknál pedig Messi lövését blokkolták, majd a kis argentin egy emeléssel melegítette be Perez kapust. Ezt követően kissé leült az iram, ám nem sokára Roberto Rosetti játékvezetőnek lett melege. A 25. percben Tevez tört a mexikói kapu felé, Perez kapus kivetődve mentett. A labda Messi elé került, aki megpróbálta beemelni a lasztit a kapuba, ám ez csak Tevez csúsztatásával sikerült. Igen ám, csakhogy az argentin hatalmas lesen állt. És ezt egy szervezői malőrnek köszönhetően a kivetítőkön az egész stadion, na meg a mexikóiak és a bírók is láthatták. Mivel azonban a FIFA tiltja a videóbíró igénybe vételét, Rosetti nem állt el eredeti döntésétől és érvényesnek ítélte a találatot.

Ettől a mexikói játékosok olyannyira megtörtek, hogy nyolc perccel később Osorio szabályosan gólpasszt adott Higuainnak, aki köszönte szépen az ajándékot és megduplázta csapata előnyét. A félidő utolsó periódusára Mexikó is megnyugodott, de Salcido és Marquez távoli lövésein kívül más veszélyt nem jelentettek Romero kapujára, míg a másik oldalon Perez bravúrral védte Tevez lövését, Higuain csúsztatása pedig alig kerülte a kaput.

A második félidő elején aztán Tevez végleg megpecsételte az észak-amerikaiak sorsát, egyszersmind bebizonyítva, hogy tud ő parádés gólokat is lőni: az 52. percben jó 25 méterről, félfordulatból ragasztott hatalmas dugót Perez kapujába.

A harmadik gól után Argentína teljesen visszavett az iramból, Mexikó pedig próbálkozott becsülettel, de ismételten csak távoli lövésekig meg egy veszélyes Hernandez-fejesig jutottak. A 69. percben aztán utóbbi parádésan fordult le védőjéről és megszerezte csapata becsületgólját.

A gól után az argentinok az eredmény tartásának nem a visszahúzódás, hanem a labdatartás változatát választották, amivel aztán szép lassan kiiktattak minden izgalmat. Még szerencse, hogy búcsúzóul Messi még megtornáztatta Perez kapust.

Argentína négy évvel ezelőtt Mexikó nyolcaddöntőbeli legyőzése után a negyeddöntőben Németországgal csapott össze, a történelem pedig ezúttal megismétli önmagát. A dél-amerikai remények szerint azonban ezúttal más végkifejlettel.... Akkor ugyanis büntetőrúgások után az európaiak jutottak tovább.
Argentína - Mexikó 3-1
gólok:
Tevez (25., 52.), Higuain (33.), illetve Hernandez (73.)
Argentína
: Romero - Otamendi, Demichelis, Burdisso, Heinze - Maxi Rodríguez (Pastore, 87.), Mascherano, Di María (Gutierrez, 79.) - Messi - Higuaín, Tévez (Veron, 69.)
Mexikó: Pérez - Osorio, Rodríguez, Márquez, Salcido - Juárez, Torrado, Guardado (Franco, 61.) - dos Santos, Hernandez, Bautista (Barrera, 46.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: