2010-08-06 12:41:13• hírek • Szatmar.ro

Werder – Sampdoria rangadó a BL-ben

A BL utolsó selejtezőkörében Juhász Rolandék a partizánokkal csapnak össze.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a svájci Nyonban található székhelyén péntek kora délután kisorsolták a Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörének (amit elegánsan rájátszásnak titulálnak hivatalosan) párosítását. A versenyben lévő húsz csapatot két csoportra osztották, így alakult ki a bajnokok valamint a nem bajnokok ága.

A bajnokok között a legérdekesebb összecsapást Skandináviában vívják, mivel a félsziget két legerősebb csapata, a norvég Rosenborg és a dán Köbenhavn csap össze egymással. Érdekes, hogy a Rosenborg az előző körben is egy skandináv gárdát, a svéd AIK Solnát búcsúztatott. Pikáns összecsapásnak ígérkezik a cseh Sparta Prága és a szlovák Zsolna csatája is, míg Juhász Roland csapata, a belga Anderlecht a Partizan Belgráddal vív majd meg a csoportkörbe való jutásért. A Debrecent búcsúztató Basel elégedetten nyugtázhatja, hogy a Sheriff Tiraspolt sodorta útjába a sorsolás szeszélye.

A nem bajnokok ágán rendezik a forduló legizgalmasabbnak ígérkező csatáját, a német Werder Bremen az olasz bajnokság tavalyi meglepetéscsapatával, a Koman Vladimirral felálló Sampdoriával nézhet farkasszemet. A spanyol-portugál rivalizálást ismerve érdekesnek ígérkezik a Sevilla és a Braga párharca is, ám itt az andalúzok az egyértelmű favoritok. Tiberiu Ghioana és a Dinamo Kijev a Ajax-al játszik majd, ez a párharc is izgalmasnak tűnik, akárcsak a Zenit Szentpétervár - Auxerre párosítás.

Az első találkozókat augusztus 17/18.-án rendezik, a visszavágókra 24./25.-én kerül sor.

Bajnokok ága:
Salzburg - Hapoel Tel-Aviv
Rosenborg - Köbenhavn
Basel - Sheriff Tiraspol
Sparta Prága - Zsolna
Partizan Belgrád - Anderlecht

nem bajnokok ága:
Young Bouys Bern - Tottenham
Braga - Sevilla
Werder Bremen - Sampdoria
Zenit Szentpétervár - Ajax
Dinamo Kijev - Auxerre

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: