2010-08-17 23:46:59• hírek • Kocsis Zoltán

Ismét nagyot alkottak a „berni kölykök”

fotó: bscyb.ch
fotó: bscyb.ch

A szlovák futball végérvényesen a cseh fölé nőtt, semmi sem dőlt el a BL-ben.

Kedden került sor a labdarúgó Bajnokok Ligája 2010-2011-es szezonja utolsó selejtező körének (hivatalosan és elegánsan rájátszásnak titulálja az UEFA) első játéknapjára. Összesen 12 csapat lépett pályára hat párharcban, melyen egy komoly meglepetés született. Összességében azonban elmondható, hogy még semmi nem dőlt el.

Miután a 2010-es labdarúgó világbajnokság selejtezőiben Szlovákia úgy előzte meg Csehországot (és jutott ki Dél-Afrikába, ahol csoportjából is továbbverekedte magát), hogy Prágában is nyerni tudott, ezúttal klubszinten is komoly érvvel szolgált a szlovák foci amellett, hogy lekörözte a nagy riválist. A Zsolna ugyanis a gambiai Ceesay és Oravec góljaival simán, 2-0-ra nyert a Sparta Prága otthonában, karnyújtásnyira kerülve ezzel a csoportkörhöz - a Petrzalka 2005-ös bravúrja óta első szlovák együttesként.

Bár még ez a párharc sem lefutott, a többire hatványozottan érvényes ez a kijelentés. Pedig a svájci Young Boys (fiatal fiúk, ergo kölykök), azután, hogy az előző körben Isztambulban verték meg a Fenerbahcét, ezúttal is karnyújtásnyira voltak egy óriási szenzációtól: Lulic (fotó), Ntsama és Hochstrasser révén ugyanis már a 28. percben 3-0-ra vezettek az angol Tottenham Hotspurs ellen. A londoniak azonban a szünet után összeszedték magukat, Bassong és Pavljucsenko révén pedig két nagyon fontos gólt szereztek.

Kerzsakov korai fejesével nyert a Huszti Szabolcsot az utolsó fél órában a soraiban tudó Zenit Szentpétervár is az francia Auxerre ellen, míg a Dinamo Kijev csak egy 1-1-es döntetlenre volt képes az Ajax ellen.

Skandinávia két legerősebb csapata csapott össze Trondheimben, ahol a hazai Rosenborg (soraiban az egykor a Kolozsvári CFR-nél is megfordult Dorsinnal) Iversen és Henriksen révén sokáig két góllal vezetett, de a veterán Gronkjaer kései találata visszahozta a dánok reményeit.

Két mérkőzést játszottak az Európa-liga rájátszásában is kedden. A török Besiktas két új szerzemény, a német Hilbert és a portugál Quaresma góljaival legyőzte a HJK Helsinkit, míg a görög Arisz Szaloniki Ruiz utolsó percben szerzett találatával múlta fölül az Austria Wient.

Visszavágók egy hét múlva.

Keddi eredmények:
BL-rájátszás:
Zenit Szentpétervár
- Auxerre 1-0
gól: Kerzsakov (3.)

Rosenborg - Köbenhavn 2-1
gólok: Iversen (23.), Henriksen (57.), illetve Grönkjaer (84.)

Sparta Prága - Zsolna 0-2
gólok: Ceesay (51.), Oravec (74.)

Young Boys Bern - Tottenham Hotspurs 3-2
gólok: Lulic (4.), Ntsama (13.), Hochstrasser (28.), illetve Bassong (42.), Pavljucsenko (83.)

Dinamo Kijev - Ajax 1-1
gólok: Gusev (66.), illetve Vertonghen (57.)

El-rájátszás:
Arisz Szaloniki
- Austria Wien 1-0
gól: Ruiz (90.)

Besiktas - HJK Helsinki 2-0
gól: Hilbert (65.), Quaresma (66.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: