2013-01-04 17:57:47• hírek • Póti Orsolya

Ismét művészek találkoztak Bobáldon

Közel ötven képzőművész kapott meghívást arra a találkozóra, amely január 3-4. között került megrendezésre a Nagykároly melletti Bobáldon. Bár a meghívottak közül nem mindenki volt jelen a rendezvényen, mégis nagyszerű volt a hangulat - tudtuk meg a szatmári festőművésznőtől, Szemák Zsuzsától.

Dortohea Fleiss Németországban élő és alkotó képzőművész, a Dorothea Fleiss East West Artist Egyesület elnöke Romániában legutóbb 2012 augusztusában szervezett művésztelepet a Nagykároly környékén található régészeti kutatótelepen, Bobáldon.

A rendezvény rendkívül nagy sikernek örvendett, hiszen szinte a világ minden tájáról érkeztek képzőművészek, akik együtt alkothattak, közben ismerkedhettek és barátkozhattak egy héten keresztül. A bobáldi művésztelepet egy közös kiállítás zárta, melynek a Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlege adott otthont szinte egy hónapon át.

A hazai és magyarországi képzőművészek a DFEWA Egyesület legfrissebb terveiről és programjairól a január 3-4. között megrendezett találkozón értesültek. A találkozón, melyre közel 50 képzőművész kapott meghívást, kb. 25-en vettek részt, de így is nagyon jó hangulat teremtődött.

Szemák Zsuzsa festőművésznőtől, - aki szintén meghívást kapott a találkozóra - megtudtuk, hogy számos hazai festőművész vett részt a rendezvényen.

Többek között jelen volt a nagybányai Tiberiu Alexa, a kolozsvári Vasile Tolan, a nagykárolyi Lazin Csaba, Nagybányáról Dorel Topan és Anghel Negrean, Nagyváradról Viora Bara és Szatmárnémetiből Virginia Piscoran.

Debrecenből Láng Eszter tette tiszteletét, Budapestről pedig Gadacs Zsuzsa festőművésznő érkezett, aki jelenleg Norvégiában is alkot.

A találkozó ismerkedéssel és társalgással kezdődött, majd Dorothea Fleiss főszervező ismertette az egyesület éves programját, valamint a fő célkitűzéseket.

Idén februárban Brüsszelben nyílik kiállítás a DFEWA tagjainak munkáiból és szintén idén kerül sor Nagybányán Umesh Shrestha, nepáli művész kiállítására. Idén is megrendezésre kerül a bobáldi művésztelep, ősszel pedig az ausztriai Mallnitzba várják sok szeretettel a művészeket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: